Amalie Holt Kleive

Eget Selskap / Blanca Records

Amalie Holt Kleive er en jazzvokalist som lager rørende og dansbar elektronisk musikk. Hun kombinerer spennende vokalmelodier med improvisasjon og harmonikk fra jazzen, med beats fra house og elektronika, og inspireres av tekst fra dikt og visesang. Sammen blir uttrykket noe helt eget og veldig vakkert.

Oppvokst med musikerforeldre har musikken alltid vært en viktig del av Kleives tilværelse. «Musikk setter folks følelser i sving, musikk kan gi helt sinnsyke opplevelser, musikk skaper og lagrer minner, og det er for meg noe av det viktigste jeg har i livet.» Amalie Holt Kleive er en musiker med kjærlighet for fremførelsen, hun er allsidig og trygg, og behersker flere instrumenter. I tillegg til en bachelor i jazzvokal fra Griegakademiet, har hun spilt klassisk piano i over ti år. Audun Kleive, Bon Iver, Mari Kvien Brunvoll, Claude Debussy, Thomas Dybdahl og Thea Hjelmeland er noen av musikerne som har påvirket og inspirert henne opp igjennom. Hun har spilt og sunget i flere band og prosjekter før hun valgte å lage musikk under sitt eget navn. Matias Tellez (Blanca Records) og Joar Nicolaysen (Eget Selskap) oppdaget Kleive på «Jazzass» og signerte henne samme kveld.

<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/playlists/717576261%3Fsecret_token%3Ds-XQoLw&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

Downloads:
Press photo