Honningbarna – Voldelig lyd

<iframe width="100%" height="400" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/playlists/354112997%3Fsecret_token%3Ds-b5HD5&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true"></iframe>

​Nye Blanke/EDDA Music
Cat #: BLANKE006
Format: Album (LP + digital)
Release date: 08.12.2017

Track:
1. Hold an ann
2. Født feig/dø bleig
3. Slutt å gi mening
4. Pyongyang Freedom Fighter
5. Voldelig lyd
6. Haster som faen
7- Sant
8. Penthouse Perfekt (Feat. Haley Shea)
9. \\/0|_|)3|_1G |_Y|)

Contact:
Label contact and synch: marius@eddamusic.no

Press (NO): anna@eddamusic.no
Press (SE): christian@skiva.se

«We must make of joy once more a crime against the state» – Barney Hoskyns

Det er meningsløst å brenne ned skiten om man ikke har noen å gjøre det sammen med, om man ikke gjør det ut av nestekjærlighet. Mer enn et band, er Honningbarna en klan for alle som føler seg fremmedgjort i vår verden. Og de som bare kjeder seg i halvt ihjel.

«Voldelig lyd» er den femte plata til bibelbeltets blideste bråkebøtter, og raser av gårde i samme spor som forgjengeren «Goldenboy». I stedet for å late som det tradisjonelle albumformatet fortsatt har noe for seg, holder «Voldelig lyd» det kort og godt: ni spor på tida det tar en inngrodd progrocker å komme til poenget.

Det haster tross alt som faen, som femspannet erklærer midtveis uti albumet. Fordi det er vanskelig å være snørrhovne drittunger for alltid («Når vi blir eldre ska’ vi selge ud/når vi eldre ska’ vi feige ud»), er det nå eller aldri at Honningbarna må sette kjepper i hjulet til «The Man», det pengegriske og patriarkalske spøkelset som fører oss stadig nærmere kollektivt selvmord.

Tittelen «Voldelig lyd» spiller dermed på at Honningbarnas populistiske punkrock får spissere albuer i takt med at samtidens kakofoni tiltar. Der utskuddet «VLDG» er deres første bidrag til noise-sjangeren, er «Pyongyang Freedom Fighter» – inspirert av en tur til det geopolitiske bøllefrøet Nord-Korea – på samme tid en av de hissigste og en av de morsomste låtene sørlendingene har satt til teip.

Honningbarnas mål med albumet er å kunne rette den retningsløse aggresjonen – den som gir en lyst til å kaste seg utfor stupet – mot de som virkelig fortjener det. Og da er det ikke snakk om forvirrede hvite guttepjokker med fascistiske tendenser: «Du e’ født feig/Men æ e’ her for dæ», vræler vokalist Edvard Valberg. Nei, landets fortsatt beste liveband har større fisk å steke.

Med andre ord: Honningbarna er din venn. Håper du liker det du hører.

Albumet «Voldelig lyd» slippes på bandets egen label Nye Blanke ila desember 2017. 


Mer fra Honningbarna
Facebook | Website | SoundCloud | Spotify | Tidal | Apple Music ​

Honningbarna består av: 
Edvard Valberg (vokal og cello)
Lars Emmelthun (bass)
Christoffer Trædal (gitar)
Simen Følstad Nilsen (gitar)
Nils Jørgen Nilsen (trommer)

Miks: Kim Lillestøl
Produsent: Kjartan Kristiansen
Master: George Tanderø
Omslagskunst: Mario Urban