<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/690482749%3Fsecret_token%3Ds-v0Xua&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

Blanca Records
Cat #: OHI19SD
Format: Digital single
Release date: 08.11.2019

Track list:
1. Closely

Følg Birgitta Alida:  Facebook SoundCloud | Instagram

Om du ikke har hørt navnet Birgitta Alida før, så skal vi ikke arrestere deg av den grunn. Men, du har garantert hørt stemmen hennes i band som Strange Hellos, Lumikide og yacht rock-forkjemperne Fagernes Yacht Club. Birgitta Alida har vært listet på NRK p13, mens Lauren Laverne fra BBC6 er fan og har spilt opp hennes forrige single “When I’m With You”.

8. november slippes hennes fjerde singel «Closely» via Blanca Records, en låt som bringer tankene til artister som Jackson Five, Amy Whinehouse, Broadcast og deres sjanger-frender. Selv har hun bakgrunn fra jazzen, men sammen med co-låtskriver Pablo Tellez og Matias Tellez har de jobbet seg frem til et lydbilde som henter inspirasjon fra så forskjellige epoker av musikkhistorien som den klassiske komponisten Bach og The Beatles.

Selv sier hun:
«Jeg inspireres av all verdens ting, men spesielt av artister som Amy Winehouse, Serge Gainsbourg, Melody´s Echo Chamber, Kate Bush, The Beach Boys og klassiske komponister som Bach og Debussy. Jeg blir kanskje litt vanskelig å putte i bås, men la oss si at jeg beveger meg innen pop/soul/motown-ish/indie-segmentet»

Sjanger er ikke det viktigste med Birgitta Alida, man kan heller si at musikken hennes er bittersøt, direkte, drømmende og catchy. Litt av alt, og mye av det beste. 

«Closely» blir siste smakebit smakebit før en EP som kommer i 2020.


Norway’s Birgitta Alida follows up her soaring, timeless chamber-pop gem “Glory” — one of our favorite songs of the year so far  — with a delightfully warm and breezy new summer jam. – GorillaVSbear
Men nå står hun altså på egne ben. Og det låter, ikke overraskende, gull.Stemmegaffel 
Birgitta Alida serverer en gavepakke av en låt med «When I’m With You».NRK P3


Krediteringer:
Komponist: Matias Téllez
Tekstforfatter: Birgitta Alida Hole, Pablo Téllez, Matias Téllez
Utøvere: Birgitta Alida Hole, Pablo Téllez, Matias Téllez
Produsent/miks: Matias Téllez
Master: Jørgen Træen