<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/703157350%3Fsecret_token%3Ds-boTWm&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

Blanca Records
Cat #: OHI20SD
Format: Digital single
Release date: 15.11.2019

Track list:
1. Bare Være Fri

Følg Fred Paa Jord:  Facebook  

Fred Paa Jord kom i gang etter Anders Winsents (gitar) og Per Elling Kobberstad (trommer) hadde laget demoer i et årstid. Sammen improviserte de seg frem til instrumentaler, som kunne vært tatt ut fra en obskur afrobeat kassett som hadde støvet siden 70-tallet på loftet til den kule og verdensvante onkelen. På campingferie på Sørlandet i 2019 tikket det inn et tilbud om å spille på Rausfestivalen i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse. Dette takket de ja til og fikk med seg to venner på gitar og bass. Musikerne som utgjør Fred Paa Jord spiller alle i andre konstellasjoner som Shikoswe, Havene, Bloody Beach og Sosonono.

« Bandnavnet kommer fra en demo vi hadde laget, Fred Paa Jord, som omhandlet hvordan vi som menneskeheten aldri slutter å skuffe oss selv og jorden så kolossalt og grundig, gang på gang.»

Demoer ble sendt til Blanca Records og platekontrakt ble sendt til avsender. Singelen, Bare Være Fri, er en manifesteringen av hva bandet vil med musikken sin. Den er uten vokal og med en flytende struktur, spilt inn over improviserte trommer som er spilt inn med minimalt av utstyr. Et par mikrofoner og en 8 spors kasettopptaker.

«Vi vil at den kreative prosessen skal være så enkel som mulig, siden det dukker opp så mange andre, vanskeligere ting underveis her i livet.»

Bare Være Fri er ute 15.november på Blanca Records

Krediteringer:
Komponist: Anders Winsents, Per Elling Kobberstad
Utøvere: Anders Winsents, Per Elling Kobberstad
Produsent: Anders Winsents, Per Elling Kobberstad, Matias Téllez 
Mix og master: Matias Téllez