<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/776525416%3Fsecret_token%3Ds-JLAUr&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>
Blanca Records
Cat #: ES120/OHI23SD3
Format: Digital single
Release date: 03.04.2020
Track list:
1. How Do You Smile?
Følg Closing Eyes:  Facebook SoundCloud | Instagram

Closing Eyes er lyd og harmonier for samtiden din. Besatte melodier for kontemporære sinn. Halvtoner, kvarttoner, maniske droner og oppstemte vibrasjoner. Tvangstankeloops som svinger ut og inn via de stille ting. Kunstige ekko som repeteres i heltonetrinn. Noen er klare, noen er dype. Noen er kompliserte og usikre på om de vil ut eller inn. Digitale frekvenser for analoge sinn. Om igjen og om igjen. Prøv på ny. Begynn. 

Closing Eyes er tilbake med ny musikk og følger opp det kritikerroste debutalbumet “Soft Years” fra 2018. Oppfølgeren er som tidligere produsert og spilt inn i samarbeid med Emil Nikolaisen (Serena-Maneesh, Silver, Loch Ness Mouse, etc), men denne gangen har de fått inn Matias Téllez inn på siste touch og mix. Det nye albumet kan høres ut som om et 60-talls band reiste frem i tid, spilte inn og mixet låten og kom tilbake med noen triks fra 2020, retro-moderne. En kan dra referanser til The Magnetic Fields anno 2008 eller The Flaming Lips’ grandiose mesterverk “The Soft Bulletin”, men det er fortsatt noe helt eget og unikt ved Closing Eyes. De har en spesiell magi i samspillet sitt og ikke minst i dansen mellom vokalene til Emilie Lium Vordal og Eirik Asker Pettersen, som en litt lysere og skandinavisk versjon av Jane Birkin og Serge Gainsbourg.

Det nye albumet har allerede klart å få sin første anmeldelse (litt tidlig kanskje?) og scorer full pot hos Bodøposten.

“Fjerde låt på albumet «You Can Have Everything» er knall og kan settes på repeat, men det er litt for mange av de gode låtene til å nevne alle. Det er faktisk like greit å bare kjøpe albumet, faktisk. 6/6”

Om singelen “How Do You Smile?” sier Pettersen: “Hva gjør man når alt går galt? Når du ikke klarer å slutte å bekymre deg for at verden tilsynelatende spinner feil vei? Første vers er sånn ca ord for ord en samtale jeg overhørte på Mir i Oslo dagen etter Trump vant valget. Det var noe voldsomt oppløftende over det hele. Like betimelig problemstilling i dag egentlig. Man bør følge de som finner lyset uansett hvor mørkt det er. Musikken oppsto som ren flaks en gang jeg forsøkte, og feilet fullstendig i å lære meg en Jobimlåt etter hukommelsen. Flaks.”

Mesteparten av musikken til det nye albumet “Eternal Fidelity” ble til på Kiellandsplass i øvingslokalet vårtforteller Pettersen, vokalist og bandleder.

“Plutselig sto vi der og spilte på rekke og det var som om alle brikkene falt på plass. Alt kom av seg selv. Like før hadde jeg pratet med en venn som slet litt med kjæresten. Jeg husker samtalen veldig godt – den minnet meg om rådvillheten som jeg ofte føler på når man blir stadig eldre. Overbevisninger som virker så solide kan plutselig visne og bare ende opp i uavklarte spørsmål. Jeg tror ikke vi alltid er så flinke til å håndtere nettopp det”

«How Do You Smile?» kommer 3. april via Eget Selskap/Blanca Records og blir første smakebit på albumet “Eternal Fidelity”  som kommer 8. mai 2020.


Fjerde låt på albumet «You Can Have Everything» er knall og kan settes på repeat, men det er litt for mange av de gode låtene til å nevne alle. Det er faktisk like greit å bare kjøpe albumet, faktisk. 6/6 – Bodø Posten

Resultatet er en drøm av en førsteplate. Den gir ikke en lyst på «mer» musikk, bare mer tid med det som allerede eksisterer. 6/6 – Bergens Tidendes anmdelse av “Soft Years”

Et opium for lyttere som synes solbriller inne er helt riktig!.Ando Woltman, Morgenbladets anmeldese av “Soft Years”

Closing Eyes’ plate «Soft Years» kan kort oppsummert beskrives som en liten episk og følesesladet reise til et univers der kontraster støter sammen og lager toner som speiler både lys og mørke. 5/6 – Deichman Musikkbloggen


Krediteringer:
Komponist: Eirik Asker Pettersen
Tekstforfatter: Eirik Asker Pettersen
Utøvere: Eirik Asker Pettersen/Magnus Asker Pettersen/Anders Emil Rønning/Emilie Lium Vordal/Emil Nikolaisen
Produsent: Eirik Asker Pettersen/Emil Nikolaisen
Mix: Matias Téllez
Master: Isak Strand