<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/754547941%3Fsecret_token%3Ds-GNDdH&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

Blanca Records
Cat #: ES111/OHI23SD
Format: Digital single
Release date: 07.02.2020

Track list:
1. You Can Have Everything

Følg Closing Eyes:  Facebook SoundCloud | Instagram

Contact:
Eget Selskap: joar@egetselskap.no

Blanca Records: matias@blancarecords.com Press: joar@egetselskap.no
Synch: marius@eddamusic.no

Closing Eyes er tilbake med ny musikk og følger opp det kritikerroste debutalbumet “Soft Years” fra 2017. Oppfølgeren er som tidligere produsert og spilt inn i samarbeid med Emil Nicholaysen (Serena Maneesh, Silver, Loch Ness Mouse, etc), men denne gangen har de fått inn Matias Téllez inn på siste touch og mix. Første singel ut «You Can Have Everything» kan høres ut som om et 60-talls band reiste frem i tid, spilte inn og mixet låten og kom tilbake med noen triks fra 2020, retro-moderne. En kan dra referanser til The Magnetic Fields anno 2008 eller The Flaming Lips sitt grandiose mesterverk “The Soft Bulletin”, men det er fortsatt noe helt eget og unikt ved Closing Eyes. De har en spesiell magi i samspillet sitt og ikke minst i dansen mellom vokalene til Emilie Lium Vordal og Eirik Asker Pettersen, som en litt lysere og skandinavisk versjon av Jane Birkin og Serge Gainsbourg. 

Selv sier Pettersen:

“You Can Have Everything handler om å være rådvill. Kanskje gjør hele Eternal Fidelity det? Akkordrekken er fra før Soft Years, og jeg har skrevet flere låter rundt ideen men de ble aldri møtt med voldsom entusiasme av de andre. Det var allikevel en rekke jeg stadig vendte tilbake til. Den kom av seg selv og ville ikke slippe taket.”

 Mesteparten av musikken til det nye albumet “Eternal Fidelity” ble til på Kiellandsplass i øvingslokalet vårt, forteller Pettersen, vokalist og bandleder. 

“Plutselig sto vi der og spilte på rekken og det var som om alle brikkene falt på plass. Alt kom av seg selv. Like før hadde jeg pratet med en venn som slet litt med kjæresten. Jeg husker samtalen veldig godt – den minnet meg om rådvillheten som jeg ofte føler på når man blir stadig eldre. Overbevisninger som virker så solide kan plutselig visne og bare ende opp i uavklarte spørsmål. Jeg tror ikke vi alltid er så flinke til å håndtere nettopp det”

 «You Can Have Everything» kommer 7.Februar via Eget Selskap og Blanca Records og blir første smakebit på albumet “Eternal Fidelity”  som kommer 8.Mai 2020.

 


Resultatet er en drøm av en førsteplate. Den gir ikke en lyst på «mer» musikk, bare mer tid med det som allerede eksisterer. 6/6 – Bergens Tidende
Et opium for lyttere som synes solbriller inne er helt riktig!.Ando Woltman, Morgenbladet
Closing Eyes plate «Soft Years» kan kort oppsummert beskrives som en liten episk og følesesladet reise til et univers der kontraster støter sammen og lager toner som speiler både lys og mørke. 5/6 – Deichman Musikkbloggen


Krediteringer:
Komponist: Eirik Asker Pettersen/Magnus Asker Pettersen/Anders Emil Rønning/Jørgen Bjella
Tekstforfatter: Eirik Asker Pettersen
Utøvere: Eirik Asker Pettersen/Magnus Asker Pettersen/Anders Emil Rønning/Jørgen Bjella/Emilie Lium Vordal
Produsent: Eirik Asker Pettersen/Emil Nikolaisen

Mix: Matias Téllez
Master: Isak Strand