Doddo

La oss ta en idealist
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/playlists/353641788%3Fsecret_token%3Ds-1hUjW&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

EDDA Music
Cat #: EDDA018
Format: LP + Digital album
Release date: 17.08.2018

Track list:
1. La oss ta en idealist
2. Du vet hva jeg mener
3. Israel
4. Den rette
5. Tapper
6. Kø
7. Hilsen en nordmann
8. Klarer ikke å si nei

Connect with Doddo: 
Facebook
Instagram

Contact:
Label & synch: marius@eddamusic.no
Presse: lise@eddamusic.no

I 1997 var det nesten umulig å slå på radioen uten at «Jeg vil bare ha en mann» strømmet ut av høyttaleren. Bandet het Unge Frustrerte Menn, og vokalist var Eduardo ”Doddo” Andersen. 20 år senere er Doddo tilbake som musiker, dog med et annet budskap enn tidligere. Fra å synge om kjærlighetsliv, eller mangel på kjærlighetsliv, som han selv sa, er fokuset nå rettet mot samfunnsspørsmål, politikk og medmenneskelighet.

17. august slipper Doddo sitt første soloalbum. En halvgod sanger med et helhjertet budskap, med mål å kjølne varme hoder, og varme kalde hjerter. Albumet heter «La oss ta en idealist» og er et varsko til samfunnet, som han mener til tider er overfladisk, sykelig fokusert på utseende, kynisk og empatiløst.

«Alt skal være lett og lykkelig og innholdsløst, mens det som skaper mening – det burde flere visst –  er dybde, lidenskap og innhold», forteller Doddo. Han har ventet på en norsk artist som skulle synge om noe annet enn klisjeaktige følelser som følge av lykkelig eller ulykkelig kjærlighet, «Jeg har ventet på en protestsanger, og siden han eller hun aldri dukket opp, hentet jeg selv frem pennen og gitaren.»

I følge Doddo er det ingen annen kunstform som passer bedre enn musikken for å provosere, irritere, berolige, opprøre, trøste, glede, gi mening, sette dagsorden og skape magi. Inspirasjonen er hentet fra Lars Vaular via Chico Buarque til Bob Dylan, for ikke å glemme de tre, store B-ene: Bossnova, Beatles og bergensrock.

Etter å ha hørt albumet ønsker Doddo at du sitter igjen med en følelse av håp. At det er håp for den triste og svake; at det er håp for den empatiløse vinneren. Håp for verden. Håp for fremtiden.

 

Releasekonsert på Chagall i Bergen 13. september!


 

Utdrag fra anmeldelse av låten «La oss ta en idealist» i Bergens Tidende, 5/6.

​Det enkle språket og de finurlige rimene gjør at man blir genuint overrasket og engasjert. Det er sjelden vare. Arrangementet er sobert og elegant, noe som understreker alvoret i teksten. Samtidig er det rikt på farge, nyanse og stemning; også musikalsk sett er «La oss ta en idealist» en sårbar og hjertelig låt, uten overflødige dikkedarer eller påtrengende sentimentalitet. 

Hør låten og se musikkvideoen under.

Doddos 10 protestbud

  1. Jeg protestere mot fordommer.
  2. Jeg protesterer mot at fordommer brukes som politisk strategi.
  3. Jeg protesterer mot mistenkeliggjøring av mennesker som ikke ser ut som oss selv.
  4. Jeg protesterer mot demagoger.
  5. Jeg protesterer mot enkle svar og enkle løsninger.
  6. Jeg protesterer mot hvite menn som forakter alt som ikke er hvitt og mandig.
  7. Jeg protesterer mot konformitetspress og uniformering.
  8. Jeg protesterer mot at «sunn fornuft» skal likestilles med kunnskap og refleksjon.
  9. Jeg protesterer mot klimaskeptikere og miljøforurensing.
  10. Jeg protester mot det vanvittige gapet det er mellom jordens fattige og rike.

Hør singelen “Israel” og se musikkvideo under.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/JCeewD7WK3s" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>