Doddo

<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/342927359%3Fsecret_token%3Ds-AjIf7&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

EDDA Music
Cat #: EDDA019
Format: Digital single
Release date: 23.02.2018

Track list:
1. Kø

​More about Doddo: 
Facebook
Instagram

Contact:
Label & synch: marius@eddamusic.no
Presse: lise@eddamusic.no

I 1997 var det nesten umulig å slå på radioen uten at Jeg vil bare ha en mann strømmet ut av høyttaleren. Bandet het Unge Frustrerte Menn, vokalist var Eduardo ”Doddo” Andersen. I 2002 avgikk bandet ved en stille død, men det gjorde ikke Doddo. Han skrev bøker, laget revy, drev viseklubb, og ikke minst skrev han noe slikt som titusen blogger om Brann i Bergens Tidende.
Det eneste han ikke har gjort på denne siden av tusenårsskiftet er å lage musikk, og det er egentlig litt rart siden han var den sto bak både melodiene og tekstene til Unge Frustrerte Menn.

Nå er imidlertid Eduardo “Doddo” Andersen tilbake som musiker, dog med et annet budskap enn tidligere. Fra å synge om kjærlighetsliv, eller mangel på kjærlighetsliv, som han selv sa, er fokuset nå rettet mot samfunnsspørsmål, politikk og medmenneskelighet.

Les Doddos egne ord om hvordan låten La oss ta en idealist ble til:

«Jeg ønsket å skrive en sang om Bergen. Og den skulle handle om noe annet enn Brann, breiflabb og regn. Men hva er det mest typiske med Bergen? Kø, tenkte jeg. At tusenvis av bilister sitter i kø i timevis hver eneste dag. En person i hver bil. På vei til eller fra jobb, på vei til eller fra hytten, på vei til eller fra datterens eller sønnens trening.”

“Samtidig tenkte jeg på giftlokket som henger over byen om vinteren, jeg tenkte på alle de narkomane som ingen vil ta ansvar for og som vandrer hvileløst omkring i byen, jeg tenkte på skolene som hadde forfalt, og jeg tenkte flyktningkrisen og klimakrisen. Jeg tenkte på Venneby, vennetjenester og korrupsjonsanklager. Fellesskapsfølelsen er borte og individualismen rår, og at det bør vi gjøre noe med. Og det skrev jeg.»

​Det enkle språket og de finurlige rimene gjør at man blir genuint overrasket og engasjert. Det er sjelden vare. Arrangementet er sobert og elegant, noe som understreker alvoret i teksten. Samtidig er det rikt på farge, nyanse og stemning; også musikalsk sett er «La oss ta en idealist» en sårbar og hjertelig låt, uten overflødige dikkedarer eller påtrengende sentimentalitet. –
Bergens Tidende, anmeldelse av «La oss ta en idealist» 5/6.

Credits:
Komponist: Geir Luedy
Tekst: Eduardo Andersen
Utøvere: Eduardo Andersen/Daniel Birkeland/Tor Bjarne Bjelland
Produsent: Daniel Birkeland/Eduardo Andersen
Miks: Daniel Birkeland
Mastering: Simen Hope