Doddo

Du vet hva jeg mener
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/342927367%3Fsecret_token%3Ds-r834N&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

EDDA
Cat #: EDDA021
Format: Digital single
Release date: 04.05.2018

Track list:
1. Du vet hva jeg mener

​More about Doddo: 
Facebook
Instagram

Contact:
Label & synch: marius@eddamusic.no
Presse: lise@eddamusic.no

Doddo har skrevet et motsvar til de som hetser – de som hater innvandrere, miljøvern, likestilling og nynorsk. Han ønsker med denne låten å sette høyrepopulismen i perspektiv, og samtidig formidle at verden trenger kunnskap og kjærlighet. Etter å ha hørt «Du vet hva jeg mener», vil Doddo at du skal sitte igjen med en følelse av håp.

«Du vet hva jeg mener uttrykker lengsel etter et varmere og mer inkluderende samfunn»,  forteller Doddo, «Det en kampsang mot fordommer og økte forskjeller, et oppgjør med kroppspress, konspirasjonsteorier og kalde mennesker.»

«Du vet hva jeg mener» er tredje låt fra det kommende albumet «La oss ta en idealist» som slippes 17. august. «Du vet hva jeg mener» slippes 4. mai med tilhørende musikkvideo. Musikkvideoen til Doddos første singel «La oss ta en idealist», rørte og engasjerte på Facebook med 1,5K likerklikk, 2,6K delinger og 290K visninger. Låten åpnet for besøk hos Kveldsåpent på P1 og besøk hos God Morgen Norge på TV2, hvor han sammen med Sophie Elise snakket om netthets og #metoo.

Doddo har i løpet av året opptrådt på flere av Bergens konsertscener som Madam Felle, Lille Ole Bull og Chagall. 26. april er han klar for ny konsert på Lille Ole Bull. På sensommeren tar han med seg gitarist Daniel Birkeland og legger ut på en Bergensturné, med mål om å spille på så mange kaféer som mulig i løpet av en to ukers periode. Dette for å promotere albumslippet. Turnéen avsluttes med en større, offisiell slippfest.


 

 Anmeldelse av «La oss ta en idealist», Bergens Tidende 5/6

Det enkle språket og de finurlige rimene gjør at man blir genuint overrasket og engasjert. Det er sjelden vare. Arrangementet er sobert og elegant, noe som understreker alvoret i teksten. Samtidig er det rikt på farge, nyanse og stemning; også musikalsk sett er «La oss ta en idealist» en sårbar og hjertelig låt, uten overflødige dikkedarer eller påtrengende sentimentalitet. 

Credits:
Komponist/tekst: Eduardo Andersen
Utøvere: Eduardo Andersen/Daniel Birkeland/Tor Bjarne Bjelland/David Vogt
Produsent: Daniel Birkeland/Eduardo Andersen
Miks: Daniel Birkeland
Mastering: Simen Hope