Doddo

Himmelen griner
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/572639895%3Fsecret_token%3Ds-ann5l&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>
EDDA Music
Cat #: EDDA022
Format: LP + Digital album
Release date: 22.02.2019
Track list:
1. Himmelen griner
Connect with Doddo: 
Facebook
Instagram
Contact:
Label & synch: marius@eddamusic.no
Presse: dipha@eddamusic.no
Alles kjente og kjære Eduardo “Doddo” Andersen har skrevet en liten vise om den store klimakrisen – en hyllest til veganere og et motsvar til klimafornekterne som «nekter å tro, på det der med CO2». I låten tar Doddo opp et komplisert tema og legger det fram på enklest og mest mulig forståelig vis. Klimaendringene har aldri vært verre, og i en tid hvor «det snart er mer plast enn fisk i havet», ønsker Doddo å belyse problemet.

22. februar slipper den Spellemannprisominerte Doddo «Himmelen griner». «Låten handler om punktet der klimakrisen møter likegyldigheten, den likegyldigheten som preger maktpolitikeren og overflods-mennesket», forteller Doddo. Inspirasjonen til låten kom da han var i Australia for noen år siden og besøkte en venn som viet livet sitt til reise rundt i Australia og holde foredrag om plastforurensingen i verdenshavene.

Etter å ha hørt «Himmelen griner» ønsker Doddo at du sitter igjen med et ønske om å gjøre noe aktivt for miljøet. Låten er til for å inspirere, motivere og spre et viktig budskap. Doddo ønsker ikke å være en av dem som går med skylapper på, men å være en del av den endringen vi ønsker å se i verden. Denne låten er hans musikalske bidrag i miljøkampen.

I løpet 2018 opptrådte Doddo på flere av Bergens konsertscener som Madam Felle, Lille Ole Bull og Chagall. Til våren har Doddo planer om å gå i studio og spille inn sin neste plate, men først skal han ha releasekonsert og markere at den nye sangen er ute.


 

Utdrag fra anmeldelse av låten «La oss ta en idealist» i Bergens Tidende, 5/6.

​Det enkle språket og de finurlige rimene gjør at man blir genuint overrasket og engasjert. Det er sjelden vare. Arrangementet er sobert og elegant, noe som understreker alvoret i teksten. Samtidig er det rikt på farge, nyanse og stemning; også musikalsk sett er «La oss ta en idealist» en sårbar og hjertelig låt, uten overflødige dikkedarer eller påtrengende sentimentalitet. 

Se musikkvideo til «La oss ta en idealist» under.