Doddo

Sakte
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/680032328%3Fsecret_token%3Ds-8YrDV&color=%23000aff&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

EDDA Music
Cat #: EDDA023
Format: Single
Release date: 03.10.2019

Connect with Doddo: 
Facebook
Instagram
Contact:
Label & synch: marius@eddamusic.no
Presse: dipha@eddamusic.no

Empati, hvor ble det av deg i all hverdagsmylderet?

3. oktober slipper Spellemannprisvinner Eduardo “Doddo” Andersen «Sakte». Låten er et samarbeidprosjekt mellom Doddo og Ørjan Matre, som begge vant Spellemannprisen i 2018. Doddo ble årets tekstforfatter, mens Matre vant Tonos komponistpris. De møtte hverandre i etterkant av prisutdelingen og fant bokstavelig talt tonen sammen. Tilfeldigvis hadde Doddo vært i studio samme uken og jobbet med en ny låt. Han var fornøyd, men ikke helt fornøyd. Det var noe som manglet. Han visste ikke hva. 

«Kanskje en strykekvartett?», sa Ørjan da han fikk høre sangen. «Ja!», ropte Doddo.

 De satte seg ivrig ned og diskuterte struktur og stemning på arrangementet, før Ørjan forsvant inn i komponisthulen sin. Noen dager senere kom han ut med et ferdig strykerarrangement. De dyktige damene i strykekvartetten Rosella ble kontaktet, og vips så var «Sakte» ferdig innspilt.

 Hør låten her: https://soundcloud.com/edda-music/doddo-sakte/s-8YrDV 

«Sakte» handler om at mange av oss passiviseres av teknologi og underholdning. En kontinuerlig informasjonsflom gjør at vi aldri får tak i kjernen til problemene. Vi blir likegyldige til nød og smerte, mens politiske populister får oss til å glemme fundamentet til moderne velferdssamfunnet, at alle mennesker har det sammen menneskeverd og de samme menneskerettigheter.

Midt i vår egen overflod klarer vi ikke å ta innover oss uretten som folk og enkeltindivider utenfor vår egen kultur opplever. Vi sitter behagelig i båten, nyter og forbruker, haster og stresser, spiser og ser på skjerm, pådrar oss livsstilsykdommer – mens milliarder diskrimineres og undertrykkes.


 

Utdrag fra anmeldelse av låten «La oss ta en idealist» i Bergens Tidende, 5/6.

​Det enkle språket og de finurlige rimene gjør at man blir genuint overrasket og engasjert. Det er sjelden vare. Arrangementet er sobert og elegant, noe som understreker alvoret i teksten. Samtidig er det rikt på farge, nyanse og stemning; også musikalsk sett er «La oss ta en idealist» en sårbar og hjertelig låt, uten overflødige dikkedarer eller påtrengende sentimentalitet. 

Se musikkvideo til «La oss ta en idealist» under.