Great News - Greedy little thing

Eget Selskap
Cat #: ES107
Format:  Digital
​Release: 07.02.2020

Spor
1. Greedy Little Thing

Kontakt
Eget Selskap: joar@egetselskap.no

Presse (NO): charlotte@act.as
Presse (NO) marion@act.as
Synch: marius@eddamusic.no

Den norske daze-pop-trioen Great News, har skapt et lydspråk som bryter gjennom alle soniske grenser. Med hissige gitarer, soldynkede psykedeliske bøyninger og surf-soul garasje rock «anthems», går bandet kollektivt i bane rundt i kaleidoskopet for hver release. Musikken deres er et nikk til eldgamle alt-rock jams, men beholder egenskapen til å røre igjennom dagens skiftende lydbilde og kulturlandskap.

I dag, deler trioen «Greedy Little Thing», den første singelen fra deres andre album Now and Them. Låta vandrer nært sjelelig og rasende alt-garage-rock, den er fremdrevet av robuste gitarer, spretne trommer og forlokkende, men selvsikker vokal. Sonisk ankommet et sted mellom tidlig Tame Impala og MGMT, føles «Greedy Little Thing» intim og surrealistisk når fargene virvler sammen som et bevegelig bilde på et fotografi tatt om natten. Narrativt er innsatsen en «anthem» for dagens ungdomskultur – berører materialismens laster, oppsiden til minimalismen, og at lykke finnes på veien, ikke ved en bestemt destinasjon skapt av andre.

Great News deler dette fra «Greedy Little Thing»:
«Det er en låt som ble til veldig kjapt, den skrev seg på en måte selv. Den handler om hvordan vi konsumerer for mye og hvordan vi måler lykke gjennom materialisme. Det er bare feil.»

Great News består av hovedvokalist/gitarist Even Kjelby, bassist Ole Kristian Einarsen, og trommeslager Lars Henrik Stoud Platou. I starten av 2018 slapp de sitt debut-album Wonderfault, en «shoe-gazers» uskarpe dagdrøm. For å finansiere gjennombruddet som ble omtalt i CLASH, Q MAgazine, Huffinton post mm, tok gutta på seg forskjellige rare jobber akkompagnert av minstelønnens kjas, for å leve ut sin sanne lidenskap i livet.

De har tidligere spilt på Øya i 2016 og 2018, Bergenfest de samme årene. De har også spilt dobbelkonsert på Klubben på Samfunnet og headlinet bylarm i 2018.

Fra deres forrige album var «Diamonds” listet på P3, og “Secrets”, “Told” samt “Never Get My Love” listet på P13, og de har hatt høy rotasjon på norsk radio.

 

An immaculate piece of noise pop, the band’s wonderfully flawed songwriting matches shoegaze textures to buoyant, pointed melodies.
 Clash

With a sound that is sure to have you moving within seconds, Great News is a band you need to have on your radar.
 Huffington Post

Give Great News a bean bag and some slippers and they’d sink into another dimension.
 DIY, Neu Pick 

The best band from Norway in many years.
– Q Magazine

Full-blown technicolor pop.
 The Line Of Best Fit

​Bit of a Tame Impala feel to this…really really good sound
– Matt Wilkinson, Beats1

Konserter

  • 24. mars – Live Parkteatret, Oslo
  • 24. april – Live Lokal Bar, Trondheim
  • 2. mai – Live USF Verftet, Bergen
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Hljzti8Qsco" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/pAAVsDaPy7w" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Credits
Composers: Even Kjelby/Ole Kristian Einarsen/Lars Henrik Stoud Platou/Kim Åge Furuhaug
Author: Even Kjelby​
Performers: Even Kjelby/Ole Kristian Einarsen/Lars Henrik Stoud Platou/Kim Åge Furuhaug
Producer: Even Kjelby
Mix: Even Kjelby/Matias Tellez
Mastering: ​Jørgen Træen