Kjært Barn

Nummer en
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/435912513%3Fsecret_token%3Ds-Re4wm&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

Eget Selskap
Cat #: ES056
Format: Digital single
Release date: 18.05.2018

Track list:
1. Nummer en

Mer fra Kjært Barn: 
Facebook SoundCloud | Instagram

Contact:
Eget Selskap: joar@egetselskap.no
Press: lise@eddamusic.no
Synch: marius@eddamusic.no

Kjært Barn slipper ny singel 18. mai! Låten heter «Nummer en» og er den andre i rekken av låter som samles i et minialbum til høsten.

De som hører låten skal sitte igjen med noe positivt, og kjenne på at man ikke er alene om følelser som kan gjøre en ensom, «Hvis man klarer å gå forbi grensen hvor musikk “bare” er underholdning, uansett sjanger og type artist, er man over i noe større og musikken kan gjøre en forskjell.» sier frontfigur Petter Beyer. «Nummer en» handler om sosial angst og det å overtenke, «Ut av frykt for å være alene, gjør man ting man ikke liker så godt for å få litt sosialt påfyll», sier Petter.

 

Petter startet som DJ i 1996, med en elendig platespiller, en radio og en kasettspiller. I 1997 holdt han sin første konsert med Girson (A-laget), som videre førte til rap-gruppen Freakshow, med blant andre John Olav Nilsen, Lars Vaular og Leo Ajkic. I 2004 ble de kåret til «Årets nykommer» på Norwegian Hip Hop Awards, NMG/G-huset så dagens lys og A-laget ble til. De var sultne kids som satte Bergensrap på kartet.

Siden den gang har Petter Beyer gjort karriere som kokk. Han har jobbet for Eivind Hellstrøm og vunnet priser, men musikken har alltid vært med ved siden av. I 2014 byttet han ut rap med sang, og Kjært Barn ble født. Nå har Petter Beyer fått med seg Erik Skarsbø, Dag Jørgen Quandt og Robin Baldi, og utvidet Kjært Barn til et band, noe som skaper et mer konsekvent og helhetlig lydbilde. Visjonen er fleksibilitet, utvikling og full musikalsk frihet.

Kjært Barn er en kulminering av kunnskaper, ferdigheter og følelser. Når de lager musikk er alle sansene involvert i prosessen. De ønsker å nå ut til folk i alle aldre, uavhengig av kjønn og nasjonalitet, og slå en gnist i hodene deres. Om ikke en positiv gnist, så heller negativ enn likegyldig, «Jeg vil at andre skal se opp til meg, eller se ned på meg. Helst ingen mellomting,” sier Petter som inspireres av underdogs så vel som overdogs. Han liker å se andre mennesker lykkes.

 

Bandet har det siste året vært i studio, produsert nye låter og spisset lydbildet. De har mye materiale på lager og mange låter klare for 2018. De spilte sin første konsert under årets off-larm program på Internasjonalen til et engasjert og dansende publikum. Deres første låt het «Ulver i streite jakker» og ble sluppet 23. mars. Nå er de tilbake med andre singel fra deres kommende minialbum. Begge låtene og mer til, spilles på sommerkonsert 1. juni på Landmark i Bergen!

 


Quotes

En vidunderlig melodi som suger en inn i fullkommen poptranse.Bergens Tidende, 5/6

Ikke la lyset ta oss er et kløktig, tidvis sexy, og vekselvis lettbeint og mørkt album. – Natt & Dag

Summen av fremføringen er upretensiøs og avslappet.Deichman Musikkavdelingen

 


 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zWlV2s1QBj8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

“Musikkvideoen forsterker den lette og lystige stemningen i låten, men den har samtidig noe veldig mørkt i seg. Jeg har gjort meg opp noen tanker om hvorfor klippene og filmingen er som den er, men foruten om at man aldri er for gammel til å gå på tivoli, syns jeg folk skal få tolke videoen på sin egen måte.” Avslutter Petter som satte musikkvideoen foran høydeskrekken i videoen over.

 


 

Kreditteringer:
Komponist: Petter Beyer/Erik Skarsbø
Tekstforfatter: Petter Beyer/Sheila Simmenes
Utøvere: Petter Beyer/Erik Skarsbø/Dag Quant/Ole Gunner Eikeland/Sheila Simmenes
Produsent: Petter Beyer/Erik Skarsbø
Teknikere: Petter Beyer/Erik Skarsbø
Mix: Jonas Raabe
Master: Stian Nybøe