Softcore untd.

Mye mere
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/383869139%3Fsecret_token%3Ds-SwPZH&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

Eget Selskap + Vibbefanger
Cat #: ES057/VIBB033
Format: Digital single
Release date: 08.06.2018

Track list:
1. Mye mere

Connect with Softcore untd.: 
Facebook | Tumblr | Instagram
SoundCloud | Spotify | Tidal | Apple Music

Contact:
Press:
 lise@eddamusic.no
Synch: marius@eddamusic.no
Eget Selskap: joar@egetselskap.no

Softcore untd. består av Emir Hindic fra Sushi x Kobe, Mathias Humles også kjent som FAKETHIAS, Andreas Høvseth (aka. Charlie Skien) som sammen med Vetle Junker (aka Junker) utgjør duoen Verdensrommet. De lager musikk med 808-trommer, saksofon og jazzgitar. «Jeg tror ikke det er noen andre som lager trap med gitar, det gjør oss nokså unike», sier Junker.

I 2017 slapp Softcore untd. sin første låt, «Skolebenken», en miks av Verdensrommets melodiske gitarakkorder og hardere beats fra Sushi x Kobe og FAKETHIAS. Siden da har de gitt ut låten «Fjern» og «Sjansespill», de har solgt ut shows i både Oslo og Bergen, varmet opp for Princess Nokia på Parkteateret og levert to kritikerroste konserter under årets by:Larm.

Deres nye låt «Mye mere» ble skrevet på kun én dag! Emir og Mathias var i Bergen for å jobbe med Sushi x Kobe. I et studio ved siden av satt Andreas og Vetle og lagde et utkast til en ny låt. Senere på kvelden bidro Emir og Mathias med beats, loops og tekst, slik at den til slutt hørtes ut som en ekte Softcore-låt.

«Mye mer» handler om avstandsforhold, og det å prøve å holde liv i noe som i utgangspunktet virker håpløst. «Det er intenst og vanskelig, og man ender ofte opp med å si ting som man angrer på, fordi det er vanskelig å forholde seg til. Man har kun fokus på det forholdet, selv om man forsøker å bruke energi på andre ting», sier Charlie Skien.

Softcore untd. slipper en ny singel etter sommeren, før deres debut-EP slippes til høsten. De har også vært i studio med Sassy 009. Softcore untd. har en spennende høst i sikte!

 

Quotes


 

The best kind of summer shenanigans – The FADER

This is interesting! Unique to Norway – Niche music

They rap in smooth Norwegian, and leave us longing for more thanks to their contagious beats – I-D Magazine

You don’t need to understand Norwegian to regard it as an amazing song – All Around Sound

 


 

​Credits:
Komponist: Emir Hindic, Mathias Humlen, Andreas Høvset, Vetle Junker
Tekstforfatter: Emir Hindic, Andreas Høvset, Mathias Humlen, Vetle Junker
Utøvere: Emir Hindic, Mathias Humlen, Andreas Høvset, Vetle Junker
Produsent: Mathias Humlen, Vetle Junker, Emir Hindic, Andreas Høvset
Mix: Njål Paulsberg
Master: Iver Sandøy