Hjerteslag

Nattseileren
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/playlists/592190829%3Fsecret_token%3Ds-n5AFD&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

Eget Selskap
Cat #: ES062
Format: LP + Digital Album
Release date: 09.11.2018

Track list:
1. Nattseileren
2. Det Raymond Sa
3. Sang 31
4. Nordavind
5. Farvel Til Musikken
6. Bergensk Rulett
7. Byen Er Ond
8. Skyggesiden
9. Siste Reis

Følg Hjerteslag: 
Facebook | Twitter | YouTubeInstagram

Contact:
Eget Selskap: joar@egetselskap.no
Press: lise@eddamusic.no
Synch: marius@eddamusic.no
Booking: lasse@act.as

 

9. november slapp Hjerteslag sitt tredje album, Nattseileren! Platen fikk rosende kritikk fra flere medier, deriblant Aftenposten, Dagsavisen, Stavanger Aftenblad og Gaffa som alle gav albumet 5/6. Bodøposten og Musikknyheter var også fornøyd med utgivelsen og gav albumet henholdsvis 6/6 og 8/10. I etterkant av slippet spilte Hjerteslag for et ellevilt publikum på Sentrum Scene og for et stappfullt USF Verftet i Bergen. Sistnevnte var i følge Bergens Tidende “udiskutabelt euforisk” og i følge Utetrend “en helt vill konsert”.

Nattseileren er en tilstand, en rangler, en som bryter med konformiteter. En som kaster loss og seiler sin egen sjø. Albumet fullfører trilogien til Hjerteslag som startet med Møhlenpris Motell hvor bandet utforsket de ulike rommene i sitt univers av punkete referanser og livet om natten. Vannmann86 undersøkte vanlige folks liv, fra Sonja som ikke finner seg selv i Sang Til Sonja, til jenta på psykiatrisk avdeling i Crazy Oktober og lastebilsjåføren i Europa Rundt.

“Nattseileren er historiene om bohemer og livsbejaende punkere fra skyggesiden. Det er et musikkalbum som tar tak i det alternative tankegodset til den norske middelklasse-befolkningen og hvordan vi må jobbe med arven fra vår engstelige foreldregenerasjon, og oppleve hvordan den har smittet over på oss.” – Robert Eidevik, vokalist og låtskriver.

Hjerteslag er punkere som spiller pop. Popere som spiller punk. Bandet har sine røtter i Bergen, men har siden 2013 etablert seg som et rockeband for hele landet. Hjerteslag, som består av Robert Eidevik, Nikolas Jon Aarland, Ole Andre Hjelmås, Torjus Raknes og Petter Sætre, ble i 2016 nominert til Spellemannsprisen i klassen Rock med albumet Vannmann86. Et album som ble lovprist med fem av seks øyner på terningen av blant andre Dagbladet, Aftenposten og Dagsavisen.

Endelig er Hjerteslags tredje album her, klar for gjennomlytting og gledesstunder for alle nattseilere der ute!


 

Quotes

Rocken blir ikke bedre i Norge i 2018 – Dagsavisen, 5/6

Det er sårt, det er vakker, og ikke minst lyder det veldig bra – Aftenposten, 5/6

Blant de beste fra Bergen – Stavanger Aftenblad, 5/6

Hjerteslag leverer på øverste hylle av norsk rock for tiden – Gaffa.no, 5/6

[…] nok en gang imponerer Bergens-bandet – Bodøposten, 6/6

[…] ikke nødvendig å gjøre om på en oppskrift som fungerer – Musikknyheter, 8/10

 

 


Vokalist Robert Eidevik om albumet:

Nattseileren er platen jeg alltid har ønsket å lage. Det er et album med semi-biografiske tekster som handler om baksiden av medaljen. Nattseileren er min virkelighetsflukt, eller tilstandsrapport, skrevet på krøllet papir på kjøkkenet mitt på Møhlenpris. Jeg har alltid vært forelsket i natten. Både på godt og vondt. Selv om det ikke alltid har vært like gjensidig. (Men) natten definerer dagen i morgen, den som var, eller tilstanden mitt i mellom.

Å seile i natten, sånn som nattseileren gjør, handler om flukten; flukten fra dagen, flukten fra utilpasshet, redselen eller erkjennelsen av å ikke passe inn. Vi er flere som ikke gjør det. Og det er trygt. Nattseileren handler om lyset i mørket. Om den der månen på himmelen som kanskje er den eneste som forstår.

 

Nattseileren 
Nattseileren er tittelsporet på albumet. Dette er kanskje sangen som oppsummerer platen best: Følelsen av overmot, redsel og refleksjon. Den handler om å speile seg i natten. Om å sitte og gjemme seg i skyggen av morgendagen.

Det Raymond Sa 
Navnet i historien er fiktivt (eller er det?). Dette er et av mine tristeste minner fra fortiden: Jeg står i soveromsvinduet med nattklærne på og ser at du fortsatt er der ute, åtte etasjer der nede, og fortsatt spiller fotball. Det var ingen som ropte deg inn. Men det var først i ettertid at jeg skjønte at det ikke var du som var heldig fordi du fikk være ute sent.Det er sant at noen har helt andre forutsetninger for å lykkes i livet. Det Raymond Sa er en hyllest til alle alenemødre der ute.

Sang 31
Ideen om å finne noen der ute i natten som man vil tilbringe resten av livet med. Følelsen av å være oss to – mot resten av verden.

Nordavind
Er en sang om havet. Om å bli stormtatt begeistret – men samtidig blåst overende – så man lander på dekk og lurer på – hva var det som skjedde? Det er en sang om vinden – om en livsfarlig kvinne som aldri i verden kunne stoppet for deg. Det handler om kaos – den handler om fristelser.

Farvel Til Musikken
Alle har noen sanger som man aldri kan høre på igjen. Kanskje de inneholder minner om noen andre. Glimt fra en fortid. Farvel til Musikken betyr at musikken aldri kan bli den samme igjen. Sangen ble skrevet på under ti minutter på kjøkkenet mitt hjemme. Opprinnelig var det et ekstra vers i tillegg. Sangen var ikke ment til å være med på platen, men var en sang tiltenkt en duett med Kim Larsen.

Bergensk Rulett
En sang som ble delvis laget i dusjen hjemme. Ble skrevet i hui og hast med bare et håndkle rundt livet foran kjøkkenbordet. Sangen var også tenkt å være et tyveri fra en Gyldne Tider-sang, men det gikk heldigvis, eller dessverre, ikke etter planen. Sangen skulle opprinnelig bare hete Ruletten, som peker mot drivet etter å ta enda en ny sjanse. Selv om man har tapt så mange ganger før. Galskapen som får deg til å fortsette. Kanskje lykken snur?

Byen Er Ond
Ble skrevet i ren frustrasjon over at jeg stod bom fast med en låtskisse jeg hadde jobbet med alt for lenge. Det var bare dager før vi skulle i studio og jeg bare måtte ha en bra sang til. Heldigvis fikk jeg ånden over meg. Teksten taler for seg, men handler like mye om å være ferdig med byens farlige avgrunn og alle de slitsomme SoMe-hipster-tilstandene. Det er håpløsheten i en oppoverbakke. I studio lå vi på ”Stooges-piano”, en tangent gjennom hele greien.

Skyggesiden
Er en sang om utenfor-skap. En sang som handler om tryggheten i å være ensom. Det er en sang som handler om å akseptere sin skjebne slik at man kan akseptere tingene i livet for det de er. Det er en sang om å gå videre. Om å ikke miste seg selv – i seg selv

Siste Reis
Knut Hamsun berettet om alle de fire årstidene. Det gjør jeg også. Sangen er dedisert til minne om Sven Erik Vaksdal. (Og Djevelens Høyborg i Forstandersmauet, Bergen).