9 grader nord

Kaalai
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/460918110%3Fsecret_token%3Ds-5mWyF&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

Eget Selskap
Cat #: ES063
Format: Digital single
Release date: 14.09.2018

Track list:
1. Kaalai

Connect with 9 grader nord: 
Facebook | Instagram | YouTube

Contact:
Eget Selskap: joar@egetselskap.no
Press: lise@eddamusic.no
Synch: marius@eddamusic.no
Booking: lasse@act.as

Credits:
Composers/Lyricists: Mira Thiruchelvam
Performers: Mira Thiruchelvam/Dipha Thiruchelvam/
Jakob Sissleson Hamre/Jakob Sønnesyn/
Thomas Nordvik
Producer: Jakob Sønnesyn
Mixer: Askjell Solstrand
Master: Alex Wharton

9 grader nord for ekvator finner vi byen Jaffna, på øyen Sri Lanka, hvor halvparten av bandmedlemmene stammer fra. Med instrumenter som bambusfløyte og cajon ønsker 9 grader nord å ta publikum med på en musikalsk reise nærmere instinktene.

14. september slipper de låten «Kaalai»!

Kaalai betyr ‘morgenen’ og handler om en hektisk morgen. Tekstforfatter Mira er ofte sent ute og fant inspirasjon til låten ved å ta utgangspunkt i sin egen hverdag. Det er en låt for alle som kan kjenne seg igjen i å ligge to minutter etter alle andre og å måtte stresse for å komme tidsnok.

Teksten er både morsom og underholdende. Den tegner et bilde av en tenåring som blir vekket av alarmen på telefonen sin, men som ikke orker å stå opp og blir liggende å slumre helt til hen blir vekket av et familiemedlem mot sin vilje. Tenåringen må gjøre seg klar for skolen i rekordfart og gjør alt hen kan for å rekke timen før det ringer inn. Mira ønsket at følelsen omkring denne hektiske morgenen skulle komme klart frem i både melodi og tekst. Resultatet ble en ‘up temo’ låt som man får lyst til å le og danse til.

9 grader nord mikser ulike sjangre som baila, flamenco og jazz, og klassifiserer musikken sin som progressiv etnisk. Visjonen er å utfordre publikums musikalske kosthold ved å servere fremmede toner. Deres eksentriske og særegne musikkstil har truffet hjem hos publikummere og kritikere. De har høstet lovord og blitt invitert med på spennende samarbeid med blant andre Bergen Filharmoniske Orkester, RedBull og Trygdekontoret på NRK hvor de tolket Jokke og Valentinerne. De har trollbundet publikum på festivaler over hele landet, inkludert Vill Vill Vest, Vinjerock, Nattjazz, Bergenfest, Trænafestivalen, Oslo Jazzfestival, samt SPOT-festivalen i Aarhus. I høst kan du la deg trollbinde på Parkteateret i Oslo (17.11) og på Lille Ole Bull i Bergen (26.10). Her vil de spille låter fra deres kommende debutalbum som slippes våren 2019.

 


 

”9°N er et friskt pust” – Gaffa

“Til de grader i en klasse for seg” – Dagsavisen

”Et unikt og hypnotisk lydbilde” – Musikknyheter

”Det er akustisk, nært, ekte, morsomt og veldig, veldig dansbart” – Vinjerock