Joakim Koala

Lanzarote

Eget Selskap
Cat #: ES064
Format: Digital single
Release date: 05.10.2018

Track list:
1. Lanzarote

Mer fra Joakim Koala: 
Facebook SoundCloud | Instagram

Contact:
Eget Selskap: joar@egetselskap.no
Press: lise@eddamusic.no
Synch: marius@eddamusic.no

«Jeg forsøkte meg på et musikalsk postkort» forteller Joakim Koala som skrev “Lanzarote” samme kveld som han kom hjem fra charterferie fra Lanzarote. «Jeg begynte med beaten og gitariffet, så la jeg på noen luftige synther og koringer som minnet meg om vinden på Lanzarote.» Låten er spilt inn i Broen Studio med Fredrik Vogsborg (Casiokids, The Megaphonic Thrift) og Anders Bjelland (Electric Eye), og mastret i Duper Studio ved Iver Sandøy.

Opplevelser fra deltidsarbeid på en demens-avdeling har vært til inspirasjon når han skrev teksten til låten, «Mange mangler et begrep om tid og sted. Hvor er du når du ikke vet hvor du er?». Setningen ’Når du sitter der med tennene i fatet’ kommer fra en gang Joakim hadde dekket bordet med tallerkener og bestikk. ‘Å, dette ser deilig ut’, sa en dame og tok et stort jafs av porselensfatet.

Joakim Koala er en Bergensbasert indie-artist som leker med analoge synther, inspireres av Tame Impala, Bon Iver og John Carpenters mørke univers, samtidig som han nyter en Moscow Mule. Dette resulterer i pop’ete melankoli som gir mening for alle som har kjent på livets mange sider. Lydbilde er svevende og tekstene er rett på sak, men likevel elegant servert.

Koala debuterte med singelen «Elefanten» i juni 2017. Debuten ble fulgt opp med «Tiden» samme år, før duetten med Silja Sol, «Siste sjanse», ble sluppet i mai 2018. Alle låtene er skrevet i Koalaland – Joakims hjemmestudio. Musikken gis ut via indie-labelet Eget Selskap, som også huser Hjerteslag, Great News, Softcore untd. og 9 grader nord m. fl.


 

“Småsliten vokal på bergensdialekt kombinert med spennende effekter, og virkningsfull oppbygning gjør sangen ypperlig både som roadtrip-anthem og slappe av-låt.” – GAFFA om “Tiden”

 


 

Kreditteringer:
Komponist/tekstforfatter: Joakim Skadal Kvåle
Utøvere: Joakim Skadal Kvåle/Fredrik Vogsborg/Anders Bjelland
Produsent: Joakim Skadal Kvåle/Fredrik Vogsborg/Anders Bjelland
Mix: Fredrik Vogsborg/Anders Bjelland
Master: Iver Sandøy