Amalie Holt Kleive

Nær deg
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/464622666%3Fsecret_token%3Ds-JoNcr&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

Eget Selskap
Cat #: ES065/OHI05SD
Format: Digital single
Release date: 07.09.2018

Track list:
1. Nær deg

Follow: 
Instagram

Contact:
Eget Selskap: joar@egetselskap.no
Press: lise@eddamusic.no
Synch: marius@eddamusic.no

Credits:
Composer/Lyricist: Amalie Holt Kleive
Performers: Amalie Holt Kleive/Matias Tellez
Producer/Mixer: Matias Tellez
Master: Alex Wharton

Amalie Holt Kleive er jazzvokalisten som lager og fremfører elektronisk dansbar og rørende musikk. Hun kombinerer spennende vokalmelodier med improvisasjon og harmonikk fra jazzen, med beats fra house og elektronika, og inspireres av tekst fra dikt og visesang. Sammen blir uttrykket noe helt eget og veldig vakkert.

7. september slippes debutsingelen «Nær deg». En låt som ble til en sen høstkveld på Griegakademiet i Bergen. «Jeg var sliten og lei og skulle dra hjem, men hang meg opp i to akkorder rett før jeg dro. Jeg spilte inn første skisse av vokalen hjemme, før jeg dro på kafé for å legge på bass og trommer.»

Låten skisserer en person som lengter etter nærhet og som ønsker å rømme fra hverdagslige plikter. «Jeg forsøker å sette ord på følelser som kan være vanskelige.» Hun vil at musikken hun lager skal bety noe for de som hører den og syns det er viktig at hver enkelt lytter plasserer mening med låten der de kjenner at det er riktig.

Oppvokst med musikerforeldre har musikken alltid vært en viktig del av Kleives tilværelse. «Musikk setter folks følelser i sving, musikk kan gi helt sinnsyke opplevelser, musikk skaper og lagrer minner, og det er for meg noe av det viktigste jeg har i livet.» Amalie Holt Kleive er en musiker med kjærlighet for fremførelsen, hun er allsidig og trygg, og behersker flere instrumenter. I tillegg til en bachelor i jazzvokal fra Griegakademiet, har hun spilt klassisk piano i over ti år. Audun Kleive, Bon Iver, Mari Kvien Brunvoll, Claude Debussy, Thomas Dybdahl og Thea Hjelmeland er noen av musikerne som har påvirket og inspirert henne opp igjennom. Hun har spilt og sunget i flere band og prosjekter før hun valgte å lage musikk under sitt eget navn.

Matias Tellez (Blanca Records) og Joar Nicolaysen (Eget Selskap) oppdaget Kleive på «Jazzass» og signerte henne samme kveld. I september kan du se og høre henne live på Vill Vill Vest i Bergen.