Kjært Barn

En håndverker faller alltid kult
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/504921453%3Fsecret_token%3Ds-mAk42&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

Eget Selskap
Cat #: ES067
Format: Digital single
Release date: 2.11.2018

Track list:
1. En håndverker faller alltid kult

Mer fra Kjært Barn: 
Facebook SoundCloud | Instagram

Contact:
Eget Selskap: joar@egetselskap.no
Press: lise@eddamusic.no
Synch: marius@eddamusic.no

2. november slipper Kjært Barn låten «En håndverker faller alltid kult»! En låt inspirert av barneboken «En verdensomseiling under vann» av Jules Verne. Etter å ha lest boken ønsket vokalist Petter Beyer å lage en låt med ubåt-vibber og inkluderte et undervanns-riff for å få frem lyden av å reise under vann.

Låten handler om å strebe etter det umulige. «Som å puste under vann. Menneske møter havfrue. En av partene må enten drukne eller kveles.» forteller Petter. Han vil at man skal sitte igjen med en følelse av melankoli som glir over i optimisme; en følelse av at alt kanskje ordner seg til slutt.

Petter Beyer startet som DJ i 1996, med en elendig platespiller, en radio og en kasettspiller. I 1997 holdt han sin første konsert med Girson (A-laget), som videre førte til rap-gruppen Freakshow, med blant andre John Olav Nilsen, Lars Vaular og Leo Ajkic. I 2004 ble de kåret til «Årets nykommer» på Norwegian Hip Hop Awards, NMG/G-huset så dagens lys og A-laget ble til. De var sultne kids som satte Bergensrap på kartet.

Siden den gang har Petter Beyer gjort karriere som kokk. Han har jobbet for Eivind Hellstrøm og vunnet priser, men musikken har alltid vært med ved siden av. I 2014 byttet han ut rap med sang, og Kjært Barn ble født. I 2017 fikk han med seg Erik Skarsbø, Dag Jørgen Quant og Robin Baldi, og utvidet prosjektet til et band, noe som skaper et mer konsekvent og helhetlig lydbilde. Visjonen er fleksibilitet, utvikling og full musikalsk frihet.

22. november spiller de på Dattera til Hagen i Oslo og 28. desember kan du høre Kjært Barn på Madam Felle i Bergen. Videre jobber bandet med å ferdigstille deres kommende minialbum “Narsissist men ikke minst”, som slippes våren 2019!


Quotes

En vidunderlig melodi som suger en inn i fullkommen poptranse.Bergens Tidende, 5/6

Ikke la lyset ta oss er et kløktig, tidvis sexy, og vekselvis lettbeint og mørkt album. – Natt & Dag

Summen av fremføringen er upretensiøs og avslappet.Deichman Musikkavdelingen

 


 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/t51xlH34Zr4" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Videoen er filmet med mobilkamera av min datter. Jeg ga henne et lynkurs i det gyldne snitt og så kjørte vi et par opptak. Låten kler en enkel og rett frem video med klassisk rap-estetikk og et artsy vendepunkt. Hovedpersonen forsvinner langt ned til et mørkt sted, noe som gjenspeiler teksten. Videre er videoen åpen for tolkning. Jeg er fornøyd med enkelheten og den gode dårlige filmingen og hakkingen. Ideen kom fra tekstlinjen “Jeg demonterer et maskineri som allerede virker, for å ha noe som jeg kan reparere”. – Vokalist Petter Beyer


Kreditteringer:
Komponist: Petter Beyer/Erik Skarsbø/Dag J. Quant
Tekstforfatter: Petter Beyer
Utøvere: Petter Beyer/Erik Skarsbø/Dag J. Quant
Produsent: Petter Beyer/Erik Skarsbø
Mix: Jonas Raabe
Master: Stian Nybøe