Svetla V

Mon prince français
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/387338357%3Fsecret_token%3Ds-WP96d&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

Eget Selskap
Cat #: ES073
Format: Digital single
Release date: 14.12.2018

Track list:
1. Mon prince français

Follow Svetla V: 
Facebook Instagram

Contact:
Eget Selskap: joar@egetselskap.no
Press: lise@eddamusic.no
Synch: marius@eddamusic.no

Synthpop-fenomenet Svetla V fra Moskva slipper sin andre låt fra det kommende debutalbumet, “Mattias”, fredag 14. desember! Låten heter «Mon prince français» og er inspirert av en forelskelse i en fransk fyr som hørte på hardstyle og spilte pianostykker fra romantikken. Låten har tekst på både fransk og russisk. Hvis du lytter ekstra godt, kan du til og med høre noen strofer om regntunge Bergen.

«Mon prince français» forteller historien om søken etter oppmerksomhet, stikk av å ikke bli anerkjent og verdsatt, samt rastløshet av kjærlighet som ikke gjengjeldes. “Jeg synger også om lyst og sinne – hele spekteret av følelser egentlig.” forteller Svetla V. Det er en uptempo låt som ikke gir rom for å trekke pusten mellom slagene – låten kveler nesten seg selv. Hardstyle-elementene i låten er inspirert av Chain Reaction, Showtek og Headhunterz.

“Det var inspirerende å bruke ‘eldre’ synth-lyder, de fleste fra Hybrid 64. En av synth-lydene het German Wonder Boys, som jeg valgte å bruke utelukkende på grunn av navnet, men den passet også overraskende bra!” – Svetla V

Svetla V gjør alt selv. Hun skriver tekst, lager melodi og produserer. Hun er en ekte DYI-artist som elsker å utforske og finne frem til synthlyder som minner om naturfenomener og som formidler følelser på en genuin måte. Hun har spilt piano så lenge hun kan huske, men begynte ikke å eksperimentere med egne låter før bare noen år tilbake. Garage Band ble fort for begrenset og hun gikk over til mer avanserte programmer. Mot slutten av 2015 ble hun lagt merke til av synthpop-miljøet i Moskva og hun begynte å spille egne shows. I september spilte hun på Red Bull Music Academy i Berlin. Med et helt album i bagasjen, er hun klar til å ta synthpop-verden med storm!

Credits:
Composer/lyricist/producer: Svetlana Olonina
Performers: Svetlana Olonina/Jens Kristian Mørkeby Rimau
Mix: Jens Kristian Mørkeby Rimau
Master: Alex Wharton