Evigheten

Eksistensen
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/588240213%3Fsecret_token%3Ds-iTotu&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

Eget Selskap
Cat #: ES077
Format: Digital single
Release date: 16.04.2019

 Track list:
1. Eksistensen
Følg Evigheten: 
Facebook SoundCloud | Instagram

Kreditteringer:
Komponist/ produsent/ miks: Njål Paulsberg
Tekstforfatter: Njål Paulsberg/Mathilde Saunes-Skarsgaard
Utøvere: Njål Paulsberg/ Mathilde Saunes-Skarsgaard/ Iselin Toft/ Tonje Indrehus/ Cato Furdal Lyngholm
Master: Matias Tellez

Eksistensiell visepop fra Evigheten

16. april slipper Evigheten «Eksistensen» med tilhørende musikkvideo, som er første singel fra den etterlengtede andre EP´en «Heten» som kommer i mai. Kvintetten spiller norskspråklig, elektronisk visepop med innslag av barokkmusikk, italiensk filmmusikk, svensk barne-tv og tidlig rytmisk funk.

«Låten handler om en idé om at vi eksisterer for alltid, og at livet er den mest ekstreme delen av eksistensen, som et urolig unntak fra en ellers flytende og rolig tilværelse..» Njål Paulsberg.

Hør «Eksistensen» herhttps://soundcloud.com/edda-music/evigheten-eksistensen/

Musikkvideoen er regissert av Aurora, et samarbeid som oppstod litt tilfeldig da bandet viste henne låten en stund tilbake. Etter å ha lyttet til den på repeat uttrykte hun et sterkt ønske om å lage musikkvideoen til låten. «Jeg synes evigheten lager veldig inderlig og deilig musikk. Så jeg ville lage noe rart og fint folk kunne se på i mens de hørte på den. Noe som kan skape litt ro. Litt magi. Og noe som lar deg vente litt, i en verden der det skjer Alt for mye på en gang. Jeg vil takke Evigheten for tilliten!» – Regissør

Evigheten består av låtskriver og produsent Njål Paulsberg (Young Dreams, Advanced Language, Put Your Hands Up for Neo Tokyo, The Megaphonic Thrift+) på vokal og synther, Kim Åge Furuhaug (Great News, Bloody Beach) på trommer, de tre vokalistene Tonje Indrehus, Iselin Børve Toft og Mathilde Saunes-Skarsgaard (alle fra vokalensemblet Multa Paucis).

Evigheten har tidligere sluppet singlene «Turbulensen», «Balansen» og «Ikke alene», i tillegg til EPen «Evig», via Eget Selskap. Etter utgivelsen av «Eksistensen» 16. april, slippes bandets andre EP med navn «Heten» i mai.


Quotes

Dette er rene toner som kan gå fra å kjempe mot hverandre til å sammen skape rom for ettertanke og fred.
 Bergens Tidende

«Turbulensen», som er gruppens eneste offentlige singel er stor pop-kunst. Referansetungt uten å miste egenart. STOFF

Det er som om lydbildet deres har blitt fyldigere og varmere enn før, og selv Njål Paulsbergs typisk kjølige synth får en lunere klang. Magisk er det å se nye sider av et band som så vidt er kommet i gang.
Bergens Tidende («Ikke alene») 


Mer fra Evigheten