Amalie Holt Kleive

Slippe
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/playlists/763483542%3Fsecret_token%3Ds-3F47I&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

Blanca Records/ Eget Selskap
Cat #: ES080
Format: Digital single
Release date: 03.05.2019

Track list:
1. Slippe
2. Nær deg
3. Engler
4. Komme meg ut
5. Jeg ville gå
Follow: 
Instagram / Facebook
Contact:
Eget Selskap: joar@egetselskap.no
Press: dipha@eddamusic.no
Synch: marius@eddamusic.no
Credits:
Composer/Lyricist: Amalie Holt Kleive/ Vetle Junker
Performers/Producers: Amalie Holt Kleive/
Matias Tellez/ Vetle Junker
Mix: Matias Tellez
Master: Alex Wharton/ Alex Gordon

En løsrivende og vakker debut EP
fra Amalie Holt Kleive

Amalie Holt Kleive er en visepopartist som lager elektronisk dansbar og rørende musikk som er umulig å ikke like. Hun kombinerer spennende vokalmelodier med improvisasjon og harmonikk fra jazzen, med beats fra house og elektronika, og inspireres av tekst fra dikt og visesang. Sammen blir uttrykket noe helt eget og veldig vakkert. Kleive er en musiker med kjærlighet for fremførelsen, hun er allsidig og trygg, og behersker flere instrumenter.

03. mai gir Amalie Holt Kleive ut sin debut EP, «Slippe». «Det siste året har jeg gitt slipp på noen mennesker som har hatt stor betydning for meg. Alle låtene i  EPen handler på hver sin måte om løsrivelse og savn.» – Amalie Holt Kleive.

Hør «Slippe» her: https://soundcloud.com/AmalieHoltKleive-Slippe-EP

Med enkle og relaterbare tekster klarer Kleive å skape en følelsesladet atmosfære som tar med lytteren gjennom en emosjonell reise. Fra sorg og lengsel til løsrivelse og håp. Med velvalgte ord har Kleive klart å lage små dikt som kan tolkes slik en selv ønsker, noe som også gjør at låtene treffer mye mer.

«Vis hvorfor du trenger meg, natten har vært lang nå
Glem aldri hvem jeg var uten deg, og hvorfor jeg ville gå» – (Jeg ville gå)

Kleive har tidligere gitt ut singlene «Nær deg» og «Komme meg ut» PÅ Blanca Records og Eget selskap, to Bergensbaserte plateselskap. Matias Tellez (Blanca Records) og Joar Nicolaysen (Eget Selskap) oppdaget Kleive på «Jazzass» og signerte henne samme kveld.

Siden signeringen har Kleive blant annet spilt på Vill Vill Vest, varmet opp for Jarle Bernhoft og spilt på diverse konsertscener i både Bergen, Oslo og Stavanger. På scenen har Kleive med seg fullt band som består av Rakel Emilie Emhjellen Paulsen på fløte, Martin Wright på trommer (HALIE, Havene, happydieyoug, Runt Woody etc.), Vetle Junker på synth (Verdensrommet, Softcore Untd., etc.), og Jakob Sønnesyn på bass og bass-synth (9 grader nord, dePresno, happydieyoung). Amalie har en bachelor i jazzvokal fra Griegakademiet i Bergen, men har også spilt klassisk piano i over ti år.

More from AMALIE HOLT KLEIVE