VSM

KAYANA
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/661903703%3Fsecret_token%3Ds-MCAqx&color=%23000aff&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>
Eget Selskap
Cat #: ES089
Format: Digital single
Release date: 23.08.2019
VSM på sosiale media:
Facebook Instagram

VSM UTE MED DEBUTLÅTEN «Kayana»!

VSM (Vestland Sound Machine) er et ghanesisk folk technoband fra Bergen, Norge. Mens noen lar seg inspirere av sol og hvite strender, så må andre la seg inspirere av evig regn, et hav av tåke og en dyster framtid. I VSM møter Ghanas tromme-tradisjoner Berlins mørke techno-scene og Bergen møter seg sjøl i døren. Det er sånn det er når du bor i en liten by og regnet høljer ned. Folk snakker ikke til hverandre på busstoppet, men bra ting oppstår inne i studio.

23. august gir VSM ut debutlåten «Kayana», en smakebit på det kommende albumet.
Hør «Kayana» her
: https://soundcloud.com/vestland-sound-machine-kayana/

Abu Adonaba, Henrik Angermund og Jens Kristian Rimau ønsket å skape noe nytt og gøy, noe som kunne danses til som afrikanske roboter. Dette resulterte i VSM. De var nysgjerrig på hverandres lyder, og mens Abu tok fram trommene og det han hadde i sekken fra Ghana, så begynte Angermund å skru på cutoffén mens Jens Kristian programmerte på synthene. Sånt blir det fest av.

Med inspirasjon fra blant annet Beck sitt Stereopathetic Soulmanure-album og Plastikman sin Consumed-plate kombinerer de afrikansk urtid og obskure datamanipulasjoner. Når de ghanesiske trommene er satt i system står det ikke på cut off-filteret eller det upolerte lydbilde. Og når relativt kontrollerte og programmerte synther og maskiner først banker lyd ut av anlegget skal det mye til for at det ikke begynner å rykke i hoftepartiet.

 


Contact:
Eget Selskap: joar@egetselskap.no
Synch: marius@eddamusic.no
Press: dipha@eddamusic.no
INgrooves: kbjornstad@ingrooves.com

Credits:
Coverphoto: Isak Okkenhaug
Coverdesign: Hilda Holmdahl