VERDENSROMMET

EN TIME I EN GRÅ DAG
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/671260943%3Fsecret_token%3Ds-lBiI7&color=%23000aff&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

Eget Selskap
Cat #: ES092
Format: Digital single
Release date: 13.09.2019

Verdensrommet på sosiale media:
Facebook Instagram

Contact:
Eget Selskap: joar@egetselskap.no
Synch: marius@eddamusic.no
Press: dipha@eddamusic.no
INgrooves: kbjornstad@ingrooves.com

Credits:
Coverphoto: Martin Eikanger Danielsen
Pressphoto: Fredrik Fernando Austad

Verdensrommet med ny låt!

 

Verdensrommet er bandet Andreas Høvset og Vetle Junker, etter å ha spilt musikk sammen siden barneskolen, startet da de var 17 år gamle. Etter å ha fulgt med på Bergens musikkscene i en årrekke bestemte de seg for å plante en CD i lomma til Matias Tellez, en de visste kunne spille inn og produsere, og hjelpe de videre i karrieren, under av de første Young Dreams-konsertene i Oslo, i 2012. Det stod ikke noe navn eller e-post-adresse på CDen, men da Høvset og Junker tilfeldigvis møtte Tellez på Hovefestivalen samme året, utvekslet de kontaktinfo, og Verdensrommet spilte inn sine første låter, «Sidelengs» og «Nytt», hos Tellez i Bergen.

13. september, over to år siden forrige utgivelse, er Verdensrommet klare med singelen «En time i en grå dag», førstesingelen fra det kommende albumet. Låten er basert på en veldig enkel loop, som går igjen og igjen, men den føles fortsatt frisk og unik i et travelt musikklandskap – en time i en grå dag.

Hør «En time i en grå dag» her: https://soundcloud.com/verdensrommet-en-time-i-en-gra-dag/ 

Debut-EPen ble godt mottatt, og førte til konserter på bl.a. Slottsfjell og Hovefestivalen, samt tittelen som Ukas Urørt. Etter å ha spilt litt rundt i løpet av 2012 og 2013, begynte Verdensrommet skrivingen av debutalbumet. ‘Verdensrommet’ kom ut i august 2015, og fikk svært god omtale, bl.a. av Morgenbladet og Klassekampen. Platen var selvprodusert, og musikken hadde et mer urbant preg enn tidligere, og ble gjestet av Verk, Lars Vaular og Chris Holm.  Det fungerte ganske bra å produsere selv, og både Høvset og Junker har fortsatt med det i etterkant, både sammen og hver for seg. I januar 2017 kom EPen ‘Problem’ ut, som var mer RnB-inspirert enn noe Verdensrommet hadde gjort før. Med Vibbefanger som label og gjestevers fra EMIR og Eirik Aas ble ‘Problem’ den største kommersielle suksessen Verdensrommet har hatt hittil.

Bandets andre album er planlagt å slippes våren 2020 på Eget Selskap. Musikalsk vil platen befinne seg et sted midt i mellom debuten og ‘Problem’ – et sted mellom indie, hip hop og mer jazz-inspirert musikk. Det er tydelig at eksperimentering med lydbilder og teksturer står sentralt for bandet, kanskje fordi de to bandmedlemmene ser på Verdensrommet som et perfekt sted å gjøre nettopp det.

 


MER MUSIKK FRA VerDENSROMMET