Softcore untd.FEAT. NILS BECH

Går i blinde
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/656238224%3Fsecret_token%3Ds-ZKYdH&color=%23000aff&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

Eget Selskap
Cat #: ES096
Format: Digital single
Release date: 10.10.2019

Track list:
1. Går i blinde

Mer om Softcore untd.: 
Facebook | Tumblr | Instagram
SoundCloud | Spotify | Tidal | Apple Music

Contact:
Press:
 dipha@eddamusic.no
Synch: marius@eddamusic.no
Eget Selskap: joar@egetselskap.no

SOFTCORE UNDT. FEAT. NILS BECH

Softcore untd. består av Emir Hindic og Mathias Humlen fra $ushi x Kobe, samt Andreas Høvset og Vetle Junker fra Verdensrommet. Prosjektet startet da Emir så Verdensrommet spilte en så vidt ferdig versjon av låten ‘Aldri igjen’ på Ekkofestivalen i Bergen i 2015. Emir spurte om han kunne komme ned i studio og legge på et vers, og etter verset var spilt inn, spilte de inn et par skisser til.

Torsdag 10. oktober slipper Softcore untd. singelen «Går i blinde», som gjestes av Nils Bech. Låten ble til en dag vi var i studio sammen i Oslo. «Går i blinde» blander det harde uttrykket som Softcore untd. har gjort seg kjent med, med Nils Bech’s lyse falsett-vokaler. Resultatet er en slags catchy klubb-aktig låt, som vanskelig lar seg beskrive.

Hør «Går i blinde» her: https://soundcloud.com/edda-music/07-gar-i-blinde-1624-2/s-ZKYdH

Softcore griper tak i hele kroppen og gjør publikum til en organisme som reagerer ekstatisk på bangerne som blir servert på løpende bånd. – Universitas

 Softcore undt. er et samarbeidsprosjekt, og mens Andreas, Vetle og Mathias er produsenter, er Andreas og Emir tekstforfattere. Musikken befinner seg et sted midt i mellom der $ushi x Kobe og Verdensrommet befinner seg – 808-trommer, saksofoner og jazzgitarer. De to vokalistene veksler sømløst mellom sine partier, og bidrar til et lydbilde som er vanskelig å sette i bås med sjangerbegreper.

Vi prøver å lage noe nytt hver gang vi møtes. Hvordan låtene blir til varierer, noen ganger starter det med tekst, andre ganger med en akkord eller en melodi, eller noe annet. Vi har en ganske klar idé om hva Softcore untd. er og hvordan det skal låte. – Softcore untd.


QUOTES

This is interesting! Unique to Norway, Softcore untd. release their first single ‘Skolebenken’ 
– Niche music

They rap in smooth Norwegian, and leave us longing for more thanks to their contagious beats 
– I-D Magazine

Konserten til Softcore Untd. […] må i alle fall nevnes som en ekstraordinær opplevelse. 
– Gaffa

Verdensrommet er noe av det beste, om ikke det beste, å finne av musikk i Bergen for tiden. Softcore untd. har gått sammen med Sushi fra Sushi x Kobe, og truffet gull. Venter i spenning på ny musikk.
– Stoff

Hindic disker opp med en reflektert og nyansert tekst, alt sammen i en forfriskende luftig og sylskarp produksjon som fremhever detaljene på det lekreste vis.
– Bergens Tidende


​Credits:
Pressebilde: Fredrik Fernando Austad