VERDENSROMMET

Allting tar slutt

Eget Selskap
Cat #: ES106
Format: Digital album + LP
Release date: 13.03.2020

Verdensrommet på sosiale media:
Facebook Instagram

Contact:
Eget Selskap: joar@egetselskap.no
Synch: marius@eddamusic.no
Press: dipha@eddamusic.no
INgrooves: kbjornstad@ingrooves.com
Booking (NO): sverre@agenturet.no 

Credits:
Pressphoto: Fredrik Fernando Austad

VERDENSROMMET GIR UT SITT ANDRE ALBUM!

Fire år er gått siden Verdensrommet det selvtitulerte debutalbumet “Verdensrommet”. Endelig er de klare med oppfølgeren, “Allting tar slutt”, som slippes på det Bergensbaserte plateselskapet Eget Selskap.

“Allting tar slutt” er et selvprodusert album som viser hvor godt de to bandmedlemmene, Andreas Høvset og Vetle Junker jobber sammen. Begge har de vært travle med andre prosjekter (bl.a. Softcore untd., Charlie Skien, Eirik Aas). Innimellom slagene har de skrevet, spilt inn- og produsert det som har blitt til et veldig personlig og nært album. Høvsets stemme veksler mellom å være uraffinert og pompøs – det oppleves som en slags bevissthetsstrøm hvor tekstforfatteren skildrer følelser og tanker, frigjort fra avsnitt og punktum, hvor fraseringene ikke er tydelig avgrenset fra hverandre. Tekstene står i stil til komposisjonene, hvor impulsivitet virker å lede an.

Hør «Allting tar slutt» her: https://soundcloud.com/vetlejunker/sets/ny-verdensrommet-utgivelse-1/s-ua7T1 

Musikalsk sett befinner ‘Allting tar slutt’ seg et sted mellom indie, hip hop og mer jazz-inspirert musikk. Platen åpner med ‘Ingenting for meg’ og ‘Som jeg er’, to catchy og mer pop-inspirerte låter, men det tar ikke lang tid før man er inne i ‘8. november’, en synth-inspirert saksofon-jam, som nikker til tidlige Mount Kimbie-utgivelser. Etter hvert får man høre ‘Alene’, og Høvset som synger ‘oppe i en leilighet du ikke tør se ned i fra’ og ‘vannet som bølger seg, og følger etter meg’, som er fine bilder på det eksistensielle i tekstuniverset. Man tas videre inn i ‘Alltid med’ og singelen ‘Om jeg dør’, før platen avsluttes med ‘Aldri gjøre feil’ – en låt som med sin veldige billedlighet og ærlighet på mange måter oppsummerer ‘Allting tar slutt’.

Det er tydelig at eksperimentering med lydbilder, teksturer og formater står sentralt for bandet – og akkurat dette beskriver på en måte bandet – et sted der det er lov å leke med uttrykk.


MER MUSIKK FRA VerDENSROMMET