Softcore untd.

Bygger opp, river ned
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/playlists/1011132799%3Fsecret_token%3Ds-FsjEt&color=%23000aff&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

Eget Selskap
Cat #: ES112
Format: Digital album
Release date: 27.03.2020

Track list:
1. Klarer ikke å se vekk
2. Alt jeg har
3. Mye mer
4. Vendepunkt
5. Under vann, over tak
6. Gi meg tid
7. Går i blinde ft. Nils Bech
8. Bare frys

Mer om Softcore untd.: 
Facebook | Tumblr | Instagram
SoundCloud | Spotify | Tidal | Apple Music

SOFTCORE UNDT. med debutalbum

Etterfulgt av en rekke singler, avdekker endelig den norske firkløveren Softcore untd. sitt debut-album, «Bygger opp, river ned», som slippes 27. mars 2020 via Eget Selskap.

Med tekster på norsk, kombinerer Softcore gutta house, hip hop og eksperimentelle produksjoner med unektelig flyt – gjort uanstrengt med styrken fra rått talent, og leveres med høy selvtillit av ungdommen. 

«Bygger opp, river ned» er resultatet av tre år sammen som Softcore untd. Det er et ubesindig til tidvis mørkt album, selv til tross for sine nådeløse hooks og pop-øyeblikk. Fra sin «bråkete» åpning med «klarer ikke se vekk», ft. Sunniva Lindgaard (fra SASSY 009), til deilige singler som «Mye mere» og «Gi meg tid», til Nils Bechs englefalsett i sporet «Går i blinde». Softcore untd. pusher grenser, samtidig som de holder på et umiskjennelig sound

Lyttelenke: https://soundcloud.com/edda-music/sets/softcore-untd-bygger-opp-river-ned/s-FsjEt
Kristoffer Borgli har regissert en kortfilm for å promotere albumet, den kan du se her: shorturl.at/ciCP3 

Softcore untd., aka Norges feteste boyband, består av Emir Hindic fra Sushi x Kobe, Mathias Humlen også kjent som FAKETHIAS, Andreas Høvseth (aka. Charlie Skien) som sammen med Vetle Junker (aka Junker) utgjør duoen Verdensrommet. De lager musikk med 808-trommer, saksofon og jazzgitar. «Jeg tror ikke det er noen andre som lager trap med gitar, det gjør oss nokså unike.» 

I 2017 slapp Softcore untd. sin første låt, «Skolebenken», en miks av Verdensrommets melodiske gitarakkorder og hardere beats fra Sushi x Kobe og FAKETHIAS. Siden da har de gitt ut låtene «Fjern», «Sjansespill», «Mye mere» “Gi meg tid” og “Går i blinde”. I tillegg har de solgt ut shows i både Oslo og Bergen, varmet opp for Princess Nokia på Parkteateret og levert to kritikerroste konserter under by:Larm 2018. 

Siden har Softcore gjør  noen sjeldne live-opptredener i året, men de evner alltid å engasjere publikum på en unik måte.


QUOTES

This is interesting! Unique to Norway, Softcore untd. release their first single ‘Skolebenken’ 
– Niche music

They rap in smooth Norwegian, and leave us longing for more thanks to their contagious beats 
– I-D Magazine

Konserten til Softcore Untd. […] må i alle fall nevnes som en ekstraordinær opplevelse. 
– Gaffa

Verdensrommet er noe av det beste, om ikke det beste, å finne av musikk i Bergen for tiden. Softcore untd. har gått sammen med Sushi fra Sushi x Kobe, og truffet gull. Venter i spenning på ny musikk.
– Stoff

Hindic disker opp med en reflektert og nyansert tekst, alt sammen i en forfriskende luftig og sylskarp produksjon som fremhever detaljene på det lekreste vis.
– Bergens Tidende


​Credits:
Pressebilde: Fredrik Fernando Austad