Lazy Queen

Throwaway
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/779634061%3Fsecret_token%3Ds-3IMTtL0okKc&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>
Eget Selskap
Cat #: ES125
Format: Digital single
Release date: 15.05.2020
Track list:

  1. Throwaway
Følg Lazy Queen: 
Facebook | Spotify Instagram
15. mai slipper Bubblepunk-bandet Lazy Queen ny musikk med singelen ‘Throwaway’ – et halsbrekkende pop-punk-anthem med et uimotståelig catchy hook og en midt-i-trynet punkfremtoning. Teksten er brutalt ærlig i sin fortelling om vokalist Henrik Garcia Søbergs personlige erfaringer med en selvdestruktivitet, rus, frykt, sinne og selvforakt levert gjennom umiddelbar og frenetisk rock.

Lazy Queen har tidligere blitt fremhevet som et band å følge med på av både nasjonal og internasjonal presse som Nylon Magazine, Red Bull Music og Disharmoni. I 2019 slapp de EP-en ‘A Sigh So Deep’ til samstemt strålende kritikk. Evig Lyttar beskrev den bl.a. som “den beste EPen vi har hørt på årevis” og Disharmoni stemte i med “sjeldent hører man en indierock/punkrock-hybrid av dette kaliberet”. Den raskt økende oppmerksomheten førte til en kjedereaksjon av bookinger til festivaler som bl.a. Øyafestivalens Klubbdag, Oslo Pride, og Kanalrock. Tidligere i år ble bandet utnevnt til “lyden av 2020” av Trondheim Calling, og spilte to stappfulle konserter med kø ut døra. I kjølvannet av Trondheim Calling-suksessen har Lazy Queen signet med Bergens-plateselskapet Eget Selskap og managementselskapet Pick & Mix Management.

“Lazy Queen var virkelig et høydepunkt under Trondheim Calling. Disse karene har alt fra energien til attityden av ekte rockestjerner. De er som født for å stå på scenen og det er vanskelig å ikke bli revet med. Dette er framtida av norske rockere.” – Under Dusken

Lazy Queen ble født i New York og vokste opp i Oslo, og har vært en tour-de-force med konserter som på rekordtid blitt synonymt med en fantastisk energi, en nonsjalant tilnærming til bekymringer og mosh-pits som gjør deg glad for at Norge er et land med gratis helsevesen.

Singelen “Throwaway” ble først påbegynt i 2012, da låtas første vers ble skrevet midt i et mørkt kapittel i vokalist Henriks liv. Lange perioder med tung depresjon og angst resulterte i et selvmordsforsøk og år med destruktivitet mens hen bodde i New York.

“‘Throwaway’ handler om å treffe bunn, våkne opp i en sykehusseng, kun omgitt av kjærlighet og omsorg, bare for å gi faen og stenge alt og alle ute. Den handler om å finne opp grunner til å gi en selv tillatelse til å fortsette i sporet man er i, drukne i selvmedlidenhet, bare for å repetere kjente og komfortable mønstre av selvdestruksjon.”

Om tilnærmingen til mental helse, rusmisbruk og livets mørkere, temaer som alltid har stått sentralt i kunst, sier Henrik Garcia: “Det er en tynn linje mellom romantisering og moralisering, vi er ikke interessert i gjøre noen av delene. Folk kommer til å gjøre som de vil. Jeg gjorde i alle fall det i høyeste grad. Jeg tror ikke vi er i noen posisjon til å fortelle noen hva de skal eller burde gjøre. Det vi er ute etter er å fortelle ærlig og usminka om egne erfaringer i håp om å gi folk i lignende situasjoner noe å relatere til, noe som forteller dem at de ikke er aleine. Alle har sin shit, om det ikke er rus og depresjon er det noe annet. Enkelte følelser er universelle, selv om omstendighetene kan være vidt forskjellige.”

Sammen med produsent Morten Øby (The Lionheart Brothers, Pirate Love, FOAMMM og Death By Unga Bunga) har Lazy Queen omfavnet sin kjærlighet for et fengende pop-hook, pakket inn i deres signaturvegg av vrengte gitarer. “Throwaway” er glimrende ukomplisert i sin levering. Gitarhooket griper oppmerksomheten umiddelbart, og Henrik Garcia opprettholder en kraftfull og intens energi gjennom låta. Det er en høyst potent mix av popsensibilitet og uhemmet punkånd.

“Det er noe særdeles forlokkende med band som er sinte. Det er noe desto mer forlokkende med rockeband som greier å formidle den fine balansegangen mellom sint og sårbar. Det greier Lazy Queen” – Red Bull Music 

“At once anthemic and accessible, jangly and ethereal, Lazy Queen crafts an expertly blended atmosphere that satiates our love of shoegaze and punk alike” NYLON Magazine

Krediteringer:
Komponist/tekstforfatter: Henrik Garcia Søberg Utøvere:
Henrik Garcia Søberg, Petter Enger Anderdal, Peter Steinholt Mortensen, Jon Bernhard Hunskaar, Jonas Røyeng
Produsent/mix: Morten Øby
Master: Espen Høydalsvik