Koke Plate/ Eget Selskap
Cat #: ES131/KOKE2017
Format: Digital album
Release date: 11.09.2020

Jouska Social media:  Facebook SoundCloud | Instagram

 

JOUSKA KLARE MED DEBUTALBUM

Jouska er en Oslo-basert duo som lager elektronisk musikk om underbevisstheten din. De entret indie-scenen i 2018 med debut EPen “Frog Fiction”, og spilte på Tronheim Calling, Vill Vill Vest og Sørveiv samme år, der både Natt&Dag, 730.no og Bergens Tidene hyllet konsertene i etterkant, noe som også førte til flere ukers rotasjon på NRK P3. Etter et par år med sporadiske singleslipp og konserter er de endelig klar med debutalbumet “Everything Is Good”.

Jouska består av Hans Olav Settem (Whales & This Lake) og Marit Othilie Thorvik. De møttes i Oslo mens de studerte, og fant raskt ut at de hadde samme tanker rundt musikk. Dragningen mot det å dekonstruere, for så å bli inspirert av bestanddelene og bygge det opp på nye måter, samt en nysgjerrighet og en naturlig hang til å utfordre sjangermessige normer ble en viktig del av duoens uttrykk. Dette har i musikkens øyemed resultert i en higen etter å blande emosjoner, lyder og sjangeruttrykk på en nesten kollasj-aktig måte og kan også være med å forklare Jouskas originale og kreative elektropop.

Med på plata har de også fått med seg flere kjente fjes Oslos indie-scene, blant annet musikalske bidrag Sunniva Lindgård (SASSY 009) og Tobias Grønvold (Doglover95) og fra Andrew Murray (LUFT Records) som har miksa plata.

“Everything Is Good” slippes 11. september via Oslo-labelen Koke Plate og Bergens-labelen Eget Selskap.

 

Sitater

“Refreshingly modern pop and R&B sensibilities.” – Dummy

“A universe unto themselves, accomplished via some truly gorgeous production, alongside some divine R&B leaning vocals.” – Clash

“Pop songs that shift and bend like funhouse mirrors” – Nothing But Hope and Passion


More from Jouska