VSM

VSM

Eget Selskap
Cat #: ES133
Format: Digital album
Release date: 30.10.2020

VSM på sosiale media:
Facebook Instagram

VSM UTE MED DEBUTALBUM!

 

VSM (Vestland Sound Machine) er et ghanesisk folk-technoband fra Bergen, Norge. Mens noen lar seg inspirere av sol og hvite strender, så må andre la seg inspirere av evig regn, et hav av tåke og en dyster framtid. I VSM møter Ghanas trommetradisjoner Berlins mørke techno-scene og Bergen møter seg sjøl i døren. Det er sånn det er når du bor i en liten by og regnet høljer ned. Folk snakker ikke til hverandre på busstoppet, men bra ting oppstår inne i studio.

Trioen har alt sluppet tre singler, og spilte en fantastisk gig på Vill Vill Vest i 2019! Nå er de klare med debutalbumet “VSM” som slippes via Bergenslabelen Eget Selskap 30. oktober.

Abu Adonaba, Henrik Angermund og Jens Kristian Rimau ønsket å skape noe nytt og gøy, noe som kunne danses til som afrikanske roboter. Dette resulterte i VSM. De var nysgjerrig på hverandres lyder, og mens Abu tok fram trommene og det han hadde i sekken fra Ghana, så begynte Angermund å skru på cutoffén mens Jens Kristian programmerte på synthene. Sånt blir det fest av.

Musikk som ingen trenger er lyden av alt annet enn hva VSM står for og leverer på vårt debutalbum. Platen tar oss med på en musikalsk reise inn i to ulike verdener med en felles kjærlighet og fascinasjon for rytme og eksperimentering. Liker du tanken på organisk perkusjon fra Ghana i lag med technotunge synther, et upolert lydbilde med lyrikk på et språk de færreste her i Norge forstår, så er dette platen for deg. VSM ønsker med dette å krydre din hverdag. Ditt liv. Dine ører. Bon appétit. ​– VSM

Med inspirasjon fra blant annet Beck sitt Stereopathetic Soulmanure-album og Plastikmans Consumed-plate kombinerer de afrikansk urtid og obskure datamanipulasjoner. Når de ghanesiske trommene er satt i system står det ikke på cut off-filteret eller det upolerte lydbilde. Og når relativt kontrollerte og programmerte synther og maskiner først banker lyd ut av anlegget skal det mye til for at det ikke begynner å rykke i hoftepartiet.


Contact:
Eget Selskap: joar@egetselskap.no
Synch: marius@eddamusic.no

Credits:
Coverphoto: Isak Okkenhaug
Coverdesign: Hilda Holmdahl