Eget Selskap
Cat #: ES137
Format: Digital single
Release date: 22.01.2021
Track list:
1. Snake
Følg Fucales: 
Facebook SpotifyInstagram
Contact:
Press (NO): joar@egetselskap.no
Synch: marius@eddamusic.no

FUCALES – SNAKE

I 2019 vant indiekvartetten fucales Eggstockfestivalen i hjembyen Bergen. Siden den gang har de spilt på Vill Vill Vest, “do it together” festivalen HÁTÍÐNI på Island, og nå senest i sommer på Tou Scene i Stavanger, Blå i Oslo og Feriekolonien på USF Verftet. 

Det unge bandet er kjent for sine vilt eksplosive live-shows, og 22. januar er de  klare med sin andre singel “Snake” via Bergenslabelet Eget Selskap. Hør “Snake” her.

fucales mottok gode omtaler for sin forrige singel “Verona” og BT skrev blant annet: Mens gitarriffene kan være støyete og utagerende, binder den følsomme trompeten og florlett perkusjon det lekkert sammen til en helhet. Det er komplekse greier, men også unektelig fengslende.

fucales sprenger sjangergrenser med sin sinte og svevende trompet, psykedeliske gitar og energiske trommer. Musikken er drømmende og aggressiv som Sonic Youth og My Bloody Valentine, men trekker og paralleller fra jazz og pop. Bandet bryter ned veggen mellom publikum og artist ved å legge fokuset på musikken og ikke personene som framfører og mottar den.

“Snake handler om å erkjenne sine egne feil i forhold, det er en reise gjennom følelser og seg selv. Det er en låt om nostalgien som oppstår ved tapt kjærlighet”.  – fucales

Bandet består av Leon Torskangerpoll på gitar og vokal (20), Mari Singstad på bass og vokal (18), Simon Stenersen på vokal og trompet (21) og Mikkel Baltasar på trommer (17). 

Først og fremst lyder Fucales som seg sjølve. Lydbildet er rått, upolert og energisk. Bandet har ein allestadsnærverande intensitet, og får verkeleg publikum med seg.- Bergens Tidende 

EN ENERGIBOMBE av Godspeed You-trompeter, Sonic Youth-riff og den nerdete og forbannede emo-utstrålingen til Black Midi. … Et av årets uventede høydepunkt.NATT&DAG

Krediteringer:
Komponist/tekstforfatter: Leon Torskangerpoll/Mari Singstad/Simon Stenersen/Mikkel Baltasar Eilertsen Nordtveit
Utøvere: Leon Torskangerpoll/Mari Singstad/Simon Stenersen/Mikkel Baltasar Eilertsen Nordtveit/Anders Bjelland
Produsent/mix: Anders Bjelland
Tekniker: Erik Johan Bringsvor
Master: Thor Legvold
Foto: Linn Heidi Stokkedal