Eget Selskap
Cat #:ES179
Format: Digital single
Release date: 01.03.2024

Track list:
1. Når du våkner

Følg Amalie Holt Kleive: 
Facebook | SpotifyInstagram

AMALIE HOLT KLEIVE – NÅR DU VÅKNER

Amalie Holt Kleive har de siste årene gjort seg bemerket i norsk undergrunn med sin helt unike signatur; hun kombinerer jazz med vise og elektronika, og gjør uttrykket til dansbar musikk som tidvis gir publikum bakoversveis. Samtidig er hun sart og inderlig i sin fremtoning og forteller på en måte som rører en.

I 2022 slapp hun sin debutplate «De løper der jeg går«, en sterk og elegant egenproduksjon gjort i samarbeid med Vetle Junker (Metteson, Nils Bech, Aurora) og Peder Kolsung (Sigrid). Albumet fikk svært gode omtaler i bl.a. Klassekampen, Dagens Næringsliv, Bergens Tidende og Morgenbladet:

Singelen «Karen A» fulgte i 2023, og 1. mars er hun klar med ny musikk:
«”Når du våkner” er en sang der jeg prøver å sette ord den uforklarlige og usikre, men òg tålmodige og trygge kjærligheten mellom to mennesker.
Sangen ble laget med et mørkeredd hode, da jeg valgte å utfordre meg selv på sensommeren i fjor ved å være alene på hytta noen dager for å skrive. Senere har Vetle Junker co-produsert låten med meg, og Elias Tafjord spilt trommer.»Amalie Holt Kleive


«Hvis dette er fremtiden til norsk popmusikk, er fremtiden lys»
– Morgenbladet

«27-åringen besitter en glassklar verdensanskuelse, melodiøsitet og vokalbruk, der det elektroniske går i par med elementer av jazz og visepop, men også uten den ironisk-naivistiske stilen til så mange andre av dagens yngre visesangere. Det er rett og slett ganske gripende til tider, der hudløse henvendelser flommer gjennom kjølende synthflarn» – Audun Vinger, DN

Medvirkende:
Komponist/tekstforfatter: Amalie Holt Kleive
Produsent/arrangør: Amalie Holt Kleive og Vetle Junker
Miks/innspillingstekniker: Vetle Junker

Utøvere: Amalie Holt Kleive, Vetle Junker og Elias Tafjord
Master: Jørgen Træen
Pressebilde: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes