Eget Selskap
Cat #: ES180
Album: Digital album + LP
Release date: 24.05.2024

Track list:
1. Kanten av et stup
2. Kunstig selvtillit
3. Lover
4. Hva vet du (om å være fucked)
5. Hjelp
6. Brenner i begge ender
7. Bare deg
8. Skuddsikker
9. Du har aldri
10. Det gjør ikke vondt

Følg CHARLIE SKIEN
Facebook | SpotifyInstagram

Charlie Skien slipper debutalbumet “Det gjør ikke vondt” 24. mai

Charlie Skien (Andreas Høvset), kjent fra prosjekter som Verdensrommet og Softcore untd, er Skiensmannen med den særegne barytonen, som skriver håpefulle låter om det som er vondt. Artisten har vært gjennom en musikalsk transformasjon de siste åra, fra mørk R’n’B til et mer rockeorientert uttrykk, men stadig står de fengende melodiene i fokus. Skiftet har bl.a. sin bakgrunn i at mannen er blitt nykter, jobber som altmuligmann i det nye studioet til Matias Tellez, og ikke minst at han har hatt et ønske om å spille med et større band. Da har det vært naturlig å lage plass til et mer organisk uttrykk.

3. mai slapp Charlie Skien singelen “Lover” som er siste singel før debutplaten. Den mottok gode kritikker i VG og Dagsavisen og ble listet på NRK P3. Fokussporet på albumet er “Kanten av et stup”

Så fort denne var klar, så var det ikke noe tvil for meg om hvilken låt som skulle åpne platen. Jeg gir en ørefik til meg selv, og forhåpentligvis smeller det for de som hører på den og. – Charlie Skien

Når Høvset slipper debutplaten 24. mai er det et album som markerer en periode han er ferdig med. De siste årene har vært preget av avhengighet og deler av tekstene ble skrevet mens han var inne på avrusning.

Det er helt ærlige fortellinger fra de siste fire årene av livet mitt. Noe av det er vondt, noe av det er fint. Jeg ville i alle fall fange alt av det på denne platen. Jeg ville fange stemningen av den tilværelsen, og håper at de som hører på platen føler detInnspillingsprosessen skjedde i perioden rett etter jeg var utskrevet og skulle begynne å leve på en helt annen måte. Det har skjedd mye i løpet av den perioden fra jeg startet å skrive denne platen, til den var ferdig. Jeg var helt oppslukt i arbeidet med denne platen. Det er debutplaten min, og tittelen “Det gjør ikke vondt” henspeiler på at jeg personlig ikke synes det er trist å tenke tilbake på hvordan det var, men for menneskene rundt meg så er det helt annerledes. For de som var på andre siden av det og så hvordan jeg hadde det. Med utgivelsen av denne platen så føler jeg at jeg har skrevet min siste sang om den perioden, og det er helt andre ting som opptar meg nå. – Charlie Skien

Det er stort sett Njål Paulsberg som har gjort produksjon og miks på platen. Men også Høvset sin gamle makker i Verdensrommet, Vetle Junker (Metteson), dukker opp på en låt. Det samme gjør Even Kjelby (Great News), og ikke minst er det Høvset sin kollega i studio, Matias Tellez (girl in red) som står for mastring.

Albumet gis ut på bergenslabelen Eget Selskap, som har vært innvolvert i både Verdensrommets og Great News’ utgivelser tidligere.

 

Full av skurrete, skitne synther, gitarer og saksofoner. Samt, i popforstand, noe så utrolig og umulig som troverdig håp.
– VG, 5/6 for “Lover” 

«Lover» er en temposkrudd og rytmisk poprocker med skurrende atmosfære under en av norsk musikks mest særegne vokaler. Albumet vil få en rekke venner når det kommer. 
– Dagsavisen, 5/6 for “Lover” 

Ferske «Du har aldri» plasserer Høvset rett bak Di Derre i min hjernes musikkarkiv, og det er ment som et kompliment. 
 Ellisiv Sunde MyrvaBT

Helt siden han for ti år siden sang i duoen Verdensrommet har han perfeksjonert craftet sitt som en tilbakelent indie-trapper med catchy refrenger, grove produksjoner og en karakteristisk sexy boblestemme som får han til å høres ut som en slags norsk Morrissey.
– Sigurd Hollen Elgenes, Gaffa

Andreas Høvset får bare bedre og bedre låttitler. Sannelig følger låtene samme stigende kurve.
– Tor Martin Bøe, VG

 

Krediteringer:
Komponist/tekstforfatter: Andreas Høvset
Produsent/arrangør: Andreas Høvset/Njål Paulsberg
Mix/inspillingstekniker: Njål Paulsberg
Master: Matias Tellez
Utøvere: Andreas Høvset (vokal, gitar, synth), Njål Paulsberg (synth), Vetle Junker (gitar), Chris Holm (bass), Ole Kristian Einarsen (bass), Even Kjelby (gitar) Ivar Thormodsæter (trommer)

Cover art album: Amir Asgharnejad

Foto: Nicolás Muñoz