METTESON

Devotion

LEKK
Cat #: LEKK006
Format: Digital single
Release date: 05.06.2020

Pressebilder: Anton Österlund
Videoregissør: Sebastian Kåss

Metteson på sosiale media:
Facebook
Instagram
Contact:
LEKK/Presse: joar@egetselskap.no Synch: marius@eddamusic.no

Metteson slipper ny singel!

5. juni slipper Metteson singelen “Devotion”. Første singel ut fra en EP som slippes til høsten.

Lytt til “Devotionher: https://soundcloud.com/edda-music/devotion-digital-master-441khz-24bit2/s-HqZsbYCIcGk

Devotion har også en tilhørende musikkvideo som er nominert til i kategorien Musikkvideo under Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Video for “Devotion” her:
https://vimeo.com/400189563
PASSWORD: Devotion

Metteson er 27 år gamle Sverre Breivik. Han er for tiden skuespiller ved Den Nationale Scene i Bergen, utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen i Oslo, og har spilt på Nationaltheatret i Oslo og Riksteatret. 

“Jeg så ut på den glinsende brosteinsgata utenfor leiligheten min. Det hadde regnet, det var kveld, og en skikkelse på vei vekk fra meg kastet en lang skygge bak seg. Det var et deilig dramatisk bilde, og jeg kjedet meg litt, så jeg spilte med og forestilte meg at jeg var en slags ulykkelig Rapunzelkarakter som ble forlatt i tårnet mitt. Teksten, melodien til refrenget, til og med modulasjonen kom på en gang, som et lite melankolsk riff” forklarer Metteson om singelen.

Låten er skrevet og produsert sammen med Vetle Junker (Verdensrommet, Softcore untd.) og mikset og mastret av Matias Tellez. Låten slippes på Bergens-etiketten LEKK Music.

“Med Metteson vil jeg lage musikk som passer til turer i cabriolet. Eller, jeg vil lage musikk som gir folk følelsen av å sitte i en cabriolet, eller av å lene seg litt ut av et vindu eller bestige en topp. Metteson maler med bred pensel. Metteson er klisjeer, kor og kjærlighet.
Jeg lytter mest til Robyn, John Grant, Christine and the Queens, Susanne Sundfør og Frank Ocean. Jeg spiser frokost til en ripete LP, Tapestry av Carole King, og bytter til ABBA i lunsjen. Jeg håper at Metteson høres ut som Metteson. Hvis jeg klarer å lage noe som høres mest ut som meg, men som kan minne om noen av disse, er jeg god”.
Metteson