LEKK
Cat #: LEKK026
Format: Digital single
Release date: 01.03.2023

Track list:
1. I carry my umbrella like a gun

Follow Dancing the conga: 
Instagram

Contact:
Press (NO): joar@lekk.no
Synch: marius@eddamusic.no

Dancing the conga er klare med debutsingel!

For Dancing the conga skjer kompromisser i vennskapets navn, og når trommene på debutsingelen dundrer på er det ikke med sterkt volum og et ønske om å hevde seg, men heller som et forsøk på å løfte nærmeste nabo til nye høyder. På den måten gir singelen et innblikk i newpunkens verden, hvor vennskapet trumfer alt og det sterke og sårbare står side ved side.

Dancing the conga er en Oslobasert trio, som nylig signerte med det Bergensbaserte labelet LEKK. Deres kommende debutalbum “Trying to define newpunk” slippes til høsten, men 1. mars er de klare med debutsingelen “I carry my umbrella like a gun”.

Fredrik Svabø (AURORA) hevdet en gang at han bærer paraplyen sin som pistol, og det ble startskuddet for Dancing the congas første singel “I carry my umbrella like a gun”. Den pirker i temaer som angrep og forsvar, vennskap og fortrolighet, og å holde fast i det som gir trygghet i sterk vind, selv når nettopp sterk vind er det som tvinger paraplyer i kne. -Dancing the conga 

Dancing the conga er et kollektiv der alle bidrar med låtskriving og vokal.
Øyvind Skjerdal (bass, gitar, keys og vokal), Henrik Lillehaug (gitar, vokal og keys) og Gudmund Guren (trommer og vokal) utgjør denne omsorgsfulle trioen.

Krediteringer:
Komposisjon, tekst, produksjon, utøvere: Gudmund Guren, Henrik Lillehaug, Øyvind Skjerdal
Mix: Linn Fijal
Mastering: Frida Claeson Johansson