LEKK
Cat #: LEKK042
Format: Digital album
Release date: 01.12.2023

Track list:
1 Sirene
2 Konkubine
3 Hypnagog
4 Forskjønnelsen
5 Kornmo
6 Morild
7 Mare
8 April
9 Haro

Follow Malstrøm: 
Facebook | Instagram | Youtube

YTRE TEGN PÅ INDRE BEVEGELSE

«Hypnotisk er den beste betegnelsen”, ble det sagt om Malstrøms debutkonsert under Vill Vill Vest i 2022. Nå er duoen aktuell med debutalbumet som går langt i utforskingen av jazz på klubbens premisser. Bandet består av Vetle Junker på synth og Jonas Flemsæter Hamre på saksofon og elektronikk, og sammen lager de en eklektisk blanding av jazz, rock, elektronika og det meste der imellom.

Junker og Hamre har begge markert seg i norsk musikkliv de siste årene, og har en imponerende merittliste over musikalske samarbeid. Vetle Junker blir ofte omtalt som en kameleonsk stjerneprodusent på grunn av sitt enorme repertoar og spennvidde. Han har skrevet og produsert for artister som AURORA, Metteson, Verdensrommet og Sondre Lerche, og i 2022 vant han Musikkforleggerprisen for årets gjennombrudd i kategorien populærmusikk. Jonas Hamre har siden han gikk ut av Griegakademiet i Bergen vært en av de mest ettertraktede saksofonistene i Norge. Han har en helt unik signatur, noe han tar med seg på scenen med blant andre Modal Trafikk, Treverket, Lars Vaular, Miss Tatis Angola 70, Gutu Abera, Kobe, Neon Ion og Indre Sunnmøre Støylag.

Malstrøm spiller på musikkens hypnotiske klubbfølelse, men med jazzens tilnærming i bunn. Den sjangersprengende duoen kjenner ingen grenser når de nå gir ut sin debut “Ytre tegn på indre bevegelse” på det bergensbaserte plateselskapet LEKK 1. desember. Albumet er på mange måter et forsøk på å tukle litt med jazzrock-begrepet. Svevende, utflytende partier og harde, rytmiske beats skaper et eklektisk og progressivt lydbilde.

“Det beste er når mennesker viser små ytre tegn på et rikt, indre liv. Dette er noe som har fascinert oss i utviklingen av albumet”, sier Hamre. “Kanskje kan vi vekke noen veldig eksplisitte reaksjoner hos lytterne også”, legger Junker til.

Medvirkende:
Komposisjon/arrangement/produsksjon. Jonas Flemsæter Hamre/Vetle Junker
Innspillingstekniker: Vetle Junker
Mix: Njål Paulsberg/Jørgen Træen
Mastring: Jørgen Træen
Utøvere: Jonas Flemsæter Hamre (saksofon), Vetle Junker (synther, programmering, gitar), Kim Åge Furuhaug (trommer), Martin Hjetland (trommer), Njål Paulsberg (programmering), Fredrik Svabø (pedal steel), Jonas Meurer-Lunde (programmering)