Sondre Lerche & Fantorangen

Er det morgen nå?
<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/playlists/588325248%3Fsecret_token%3Ds-IZ7Ab&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"></iframe>

PLZ
Cat #: PLZ016
Format: Album (digital)
Release date: 26.09.2018

Track list:
1. Er det morgen nå?
2. Opp på tå
3. Jeg er et rasende vesen
4. Vi roper det vi ser
5. Pang! Push poof pow pow ka-bang!
6. Er det morgen nå? (Sondres versjon)
7. Jeg er et rasende vesen (Sondres versjon)
8. Pang! Push poof pow pow ka-bang!
(Sondre Lerche og Fantorangens duett)

More Sondre Lerche
Facebook SoundCloud | Spotify | Tidal | Apple

Contact:
Label service: marius@eddamusic.no
Presse: lise@eddamusic.no
Management: froy@made.no

Kreditering:
Komposisjon og tekst: Sondre Lerche
Utøvere: Sondre Lerche/David Heilman/Alexander von Mehren/Chris Holm/Matias Tellez/Inger Lindheim Gundersen/Håkon Strøm
Produksjon: Sondre Lerche/Matias Tellez
Miks: Matias Tellez
Mastring: Jørgen Træen

Etter mange år uten nytt materiale fra Fantorangen, tok Sondre Lerche utfordringen på strak arm og svarte et rungende «JA!» da NRK ønsket å ha ham med på laget.

Sondre tok med seg sitt faste band, bestående av Chris Holm på bass, Alexander von Mehren på keyboards, Dave Herremannen Heilmann på trommer og han selv på gitar og vokal, og gikk i studio for å spille inn låtene. «Jeg ville at vi tilnærmet oss sangene med samme lekenhet, frihet og stolthet som har preget prosessen bak mine siste par album, med håp om å lage noe umiddelbart og slitesterkt som både barna og deres tålmodige foreldre kunne la seg begeistre og beveges av, og synge med til, om og om og om igjen.»  sier Sondre.

Etter et intenst år viet albumet og verdensturneen Pleasure, trengte Sondre et inspirerende oppdrag å gi seg hen til da han kom inn for landing ved turnéslutt. Fantorangen ble den perfekte redningen. «Spennet mellom Pleasure-prosjektet og Fantorangen kan virke stort, men begge prosjekter innehar en leken rastløshet som gjorde overgangen mindre bardus enn én skulle tro» forteller Sondre.

Gjennom låtskisser, tekster, innspill og bestillinger på spesifikke scenario har Sondre fått et innblikk i en ny og underfundig verden og stiftet nærmere bekjentskap med barnas helt, Fantorangen. Radarparet er superfornøyd med resultatet og gleder seg til å synge og danse til de nye låtene!

 

Sondre om låtene                    


Er det morgen nå?

“I de forskjellige låtene får jeg muligheten til å vise Fantorangen i forskjellige tilstander og settinger som jeg selv husker godt fra min egen barndom. Først bråvåken og klar for alt, uten sœrlig forståelse for at noen kan sove når han har stått opp, i sangen “Er det morgen nå?”, som også var den første jeg skrev til prosjektet.”

Opp på tå

“‘Opp på tå’ er en lek med motorikk og koordinasjon som etter økende tempo ender i kaos og i tropikalsk samba, som det ofte gjør.”

Jeg er et rasende vesen

“I ‘Jeg er et rasende vesen’ har Fantorangen malt seg inn i et defensivt, mørkt hjørne der alt virker håpløst, helt til hans nye sidekick Pivi dukker opp og alt føles mye bedre.”

Vi roper det vi ser

“I ‘Vi roper det vi ser’, gjør Pivi og Fantorangen nettopp det: de roper absolutt alt de ser over en hip-hop beat som jeg og bandet kom over på en lydsjekk i Larvik under PLEASURE-turnéen.”

Pang! Push poof pow pow ka-bang!

“I ‘Pang! Push poof pow pow ka-bang!’ får Fantorangen tøffe seg foran speilet, nå også med kappe. Denne sangen foreligger også i en duettvariant mellom Fantorangen og meg selv.”

 

 Last ned tekstene til låtene her.